Grupul Generali isi rasplateste angajatii din intreaga lume prin acordarea de actiuni

Data publicarii: Astazi, 26-11-2007 | Afaceri

Cu ocazia aniversarii a 175 de ani de la infiintare, conducerea Generali a decis sa acorde gratuit angajatilor sai actiuni la Assicurazioni Generali S.p.A., se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

Actiunile, cotate la bursa de valori din Milano, vor fi acordate angajatilor direct proportional cu vechimea lor in cadrul Grupului Generali si cu functia ocupata. Assicurazioni Generali S.p.A va suporta toate costurile legate de alocarea acestora. Proiectul urmeaza a fi finalizat pana la data de 31 decembrie 2007 si se va realiza printr-o majorare a capitalului social cu pana la 4.500.000 Euro, care consta in emiterea unui numar de pana la 4,5 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 1 Euro.

"Cu ocazia acestei aniversari, reprezentantii Grupului Generali doresc sa isi rasplateasca angajatii care si-au adus contributia la dezvoltarea si succesul companiei, astfel incat acesta a devenit unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Italia si din intreaga lume.  Din cate stim, este prima initiativa de acest fel inregistrata la nivel mondial, cu efecte asupra unui numar de peste 66.000 de angajati Generali din Europa, Asia si America", a declarat Tudor MOLDOVAN, Director General, Generali Asigurari.

Actiunile vor fi acordate tuturor angajatilor care la data de 31 decembrie 2006 lucrau in cadrul Grupului Generali cu contract de munca permanent si care sunt inca angajati la una dintre companii, la data alocarii respectivelor actiuni.

"Obiectivul urmarit este dublu. Pe de o parte, se doreste recunoasterea contributiilor valoroase aduse de resursele umane ale Grupului de-a lungul anilor, iar pe de alta parte, se are in vedere consolidarea sentimentului de apartenenta la nivelul angajatilor, care joaca un rol esential in politica promovata de Generali. Echipa Generali reprezinta activul cel mai important al Grupului, iar prin aceasta masura fiecare dintre angajati va resimti in mod direct evolutia rezultatelor Grupului", a mai adaugat Tudor Moldovan.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: