Moody's a urcat la ''stabila'' de la ''negativa'' perspectiva ratingului asiguratorului Generali

Data publicarii: 01-12-2007 | International

Agentia de evaluare financiara Moody's a revizuit vineri la 'stabila' de la 'negativa' perspectiva ratingurilor companiei Assicurazioni Generali S.p.A. (Generali) si a confirmat ratingul 'Aa3' al puterii financiare al Generali si al firmelor asociate, arata agentia de rating.

Moody's Investors Service a confirmat si ratingurile A1/A2/A3 pentru creditele asiguratorului italian, mai arata un comunicat al firmei.

Generali a aratat o imbunatatire semnificativa in ceea ce priveste mai multe aspecte de baza privitoare la creditarea companiei, cum ar fi afacerile grupului de pe pietele principale ale companiei de asigurari, nivelul de profitabilitate si de eficienta si posibilitatile de distributie, explica Moody's.

Analistii agentiei de rating au mai spus ca perspectiva 'negativa' anterioara a ratingului firmei Generali a fost rezultatul ingrijorarilor privitoare la structura de capital a companiei Generali si la imprumuturile firmei, aspecte care s-au imbunatatit marginal in ultimele luni.

"In ultimele luni, Generali si-a ameliorat pozitia de pe piata si afacerile din Italia, mai ales prin achizitia companiei Toro, din Franta, prin cresterea organica a unitatilor sale de afaceri si prin majorarea semnificativa a potentialului de dezvoltare pe piete noi, cum ar fi cele din Asia si din Europa Centrala si de Est, de pilda prin propunerea de creare a unei companii cu capital mixt cu grupul PPF", a spus un vicepresedinte, Jose Morago, analist la Moody's.  

Agentia de rating mai arata ca grupul de asigurari si-a imbunatatit considerabil sistemul de distributie, prin cresterea eficientei, diminuarea fragmentarii si imbunatatirea controlului principalelor retele de distributie din Italia, Franta si Germania.

Moody's a mai indicat ca structura totala de costuri si nivelurile de profitabilitate ale companiei Generali, mai ales in Germania, in Franta si in segmentul non-viata de asigurari din Italia, s-au imbunatatit si au contribuit la castigurile sustinute ale grupului, ca urmare a initiativelor companiei.

"In pofida imbunatatirilor pe care le-am enumerat, si mai ales ca urmare a achizitiilor recente si a rascumpararii de actiuni, observam in continuare ca asupra structurii de capital si flexibilitatii financiare a companiei Generali se exercita presiuni", a avertizat insa Morago. "Revizuirea in crestere a perspectivei ratingului la 'stabila' reflecta ameliorarile generale in ceea ce priveste creditarea", a mai explicat analistul citat.

Moody's evaluase anterior compania italiana de asigurari in 2 august, cand confirmase ratingurile asiguratorului, cu perspectiva negativa.

Generali Assicurazioni S.p.A., cu sediul la Trieste in Italia, este un grup international de asigurari pe segmente multiple. Generali a afisat prime brute subscrise de 48,4 miliarde euro in perioada primelor noua luni din 2007 si un capital al actionarilor de 18,1 miliarde euro, in 30 septembrie 2007.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: