Tender are proiecte de dezvoltare imobiliara la nivel local de 765 milioane euro

Data publicarii: 03-12-2007 | Imobiliare

Grupul Imobiliar Trustee, afiliat Grupul Tender, are in desfasurare si in plan proiecte de dezvoltare imobiliara la nivel national in valoare de 765 milioane euro, dar va ataca si pietele de profil din Brazilia si Dubai, a declarat Dan Manolache, presedintele grupului.

Pe piata locala, cel mai mare proiect se va desfasura in Timisoara, in urma caruia va rezulta cartierul Noua Timisoara. Cartierul se va intinde pe bulevardul principal al orasului si va fi flancat de canalul Bega si de bulevardul Take Ionescu.

In cadrul acestui ambitios proiect, Grupul Imobiliar Trustee are in plan constructia celei mai mari cladiri din Romania, ce va avea 45 de etaje. Turnul va avea spatii de birouri de clasa A, cu o suprafata totala de 100.000 mp. De asemenea, se vor construi 1.500 de locuinte, cu o suprafata de 250.000 mp.

Valoarea totala a proiectului "Noua Timisoara" se va ridica la 520 milioane euro.

In Bucuresti, Grupul va demara din martie 2008 constructia mai multor blocuri de locuinte, in zona Coralilor. Cele 260 de apartamente ce vor fi construite vor avea o suprafata de 34.000 mp, iar valoarea acestora se va ridica la 60 milioane euro.

Tot in Bucuresti, din toamna lui 2008 va incepe constructia a 2-3 cladiri de birouri, cu o suprafata de 63.000 mp, in imediata vecinatate a cartierului Petrom City. Valoarea estimata a acestor birouri este de 120 milioane euro.

In Hunedoara, compania are in plan constructia de blocuri de locuinte (500 apartamente), in doua zone distincte, a caror suprafata totala va fi de aproape 85.000 mp. Poiectul dezvoltat in Hunedoara are o valoare de 65 milioane euro.

In strainatate, Grupul Imobiliar Trustee are deja cumparat un teren cu o suprafata de 500.000 mp in Brazilia, situat pe coasta de est, in zona Masaio. Pe acest teren se are in vedere construirea de locuinte individuale.

De asemenea, compania prospecteaza piata imobiliara din Dubai, in vederea dezvoltarii de cladiri de birouri.

De curand, Ovidiu Tender si-a manifestat dorinta de a deschide un centru de operatiuni in Dubai, pentru toate activitatile din zona Golfului Persic ale companiei Prospectiuni, membra, de asemenea, a Grupului Tender.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: