Gecad ePayment adauga PayPal pe lista mijloacelor de plata electronica

Data publicarii: 04-12-2007 | IT&C

Incepand cu data de 26 noiembrie, GECAD ePayment accepta PayPal ca metoda de plata la comerciantii din sistemul ePayment, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Introducerea PayPal pe lista metodelor de plata in magazinele online romanesti face parte din strategia de dezvoltare a solutiei ePayment ce are ca obiectiv sprijinirea comerciantilor autohtoni in a oferi propriilor utilizatori servicii complete si flexibile.

"PayPal este una dintre cele mai frecvente metode de plata in multe tari. Introducerea PayPal in sistem va creste competitivitatea magazinelor online ce lucreaza cu ePayment iar clientii acestora vor avea la dispozitie inca o modalitate comoda de a achitiona produse si servicii de pe Internet, indiferent daca sunt in tara sau in afara acesteia", declara Carmen Sebe, Director General GECAD ePayment.

Acceptarea platilor prin PayPal va conduce la atragerea de noi cumparatori in magazinele online romanesti dar si la cresterea numarului achizitiilor efectuate de acestia.

In sistemul ePayment aproape 30% din numarul total de tranzactii online sunt efectuate din strainatate, iar 70% din tara.

Majoritatea comenzilor din afara tarii vin din Italia, Franta si Spania, cu o pondere de 42%, 16% respectiv 13% din numarul total al comenzilor plasate din afara Romaniei in magazinele din sistemul ePayment. Magazinele online care vand sau isi doresc sa vanda in afara tarii beneficiaza de o serie de facilitati asigurate de ePayment®: comanda multilanguage (romana, engleza, germana, franceza, spaniola, italiana), suport pentru clienti 24/7 in engleza, afisare total comanda in diverse monede si, incepand din aceasta saptamana o noua metoda de plata: PayPal.

"Avand in vedere ca PayPal este o metoda de plata frecvent utilizata in afara tarii, consideram ca introducerea sa ca mijloc de plata in sistemul ePayment poate duce la o crestere semnificativa a volumului tranzactiilor efectuate din afara tarii", mai spune Carmen Sebe.

In ultimele 6 luni, valoarea cumparaturilor din afara tarii in magazinele online autohtone inscrise in sistemul ePayment s-a ridicat la 12,6 milioane euro.

Magazinele online sunt o solutie foarte practica si la indemana nu doar pentru publicul localizat in Romania, dar si  pentru romanii plecati din tara care astfel pot trimite repede cadouri celor dragi, la preturi mai mici decat daca ar apela la magazine din tara de rezidenta. Datorita faptului ca PayPal este o solutie populara in afara Romaniei, tendinta ascendenta se va mentine si dupa sarbatori.

Prin adaugarea platilor prin PayPal alaturi de plata prin card sau prin SMS in interfata de comanda ePayment, publicul roman va avea un argument in plus in favoarea cumparaturilor online, beneficiind de un plus de comoditate si siguranta.

Principala caracteristica prin care PayPal se diferentiaza de alte metode este usurinta in efectuarea platilor online. Astfel, in momentul in care un utilizator efectueaza o plata prin PayPal, singurele informatii care i se cer sunt email-ul asociat contului de PayPal si parola de login in acest cont.

Sistemul antifrauda oferit de solutia ePayment minimizeaza riscul de frauda la platile prin PayPal. Desi, la prima vedere acestea pot prezenta un risc destul de mare, emailurile si datele aferente conturilor PayPal fiind vanate prin numeroase atacuri de tip phishing, toate tranzactiile din sistemul ePayment, inclusiv cele prin PayPal, sunt verificate automat pe baza unor criterii specifice iar tranzactiile considerate suspecte sunt verificate manual de catre specialistii antifrauda ai GECAD ePayment.
Implementarea PayPal s-a realizat doar dupa o perioada de cateva luni in care echipa de dezvoltare ePayment a testat solutia pentru a se asigura ca toate normele de securitate sunt respectate.

"Impactul pe care aceasta noua metoda de plata il va avea in randul cumparatorilor din Romania depinde atat de cresterea numarului de posesori de conturi PayPal cat si de evolutia pietei in 2008. Statisticile din 2007 ne aratata ca romanii au prins gustul cumparaturilor online si ne asteptam ca in 2008 tendinta sa se mentina", conchide Carmen Sebe.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: