Ringier devine actionar majoritar la compania elevetiana de media online Media Swiss

Data publicarii: 04-12-2007 | Media

Ringier AG va prelua 80 la suta din actiunile companiei 'media swiss ag' devenind astfel cea mai mare companie de publishing din segmentul de media electronica din Elevetia, se arata intr-un comunicat remis Rompres.

Grupul 'media swiss ag' este cel mai mare centru de competenta pe domeniul online si in privinta serviciilor cross-media din Elvetia.

'media swiss ag' are 350 de angajati si asigura activitatea operationala a portalului Scout24 si a directoarelor Gate24 din Elvetia.

'Prin aceasta achizitie, Ringier devine un jucator important in segmentul de mica publicitate in media electronica, care cunoaste o crestere accelerata. Ringier va combina treptat continutul jurnalistic cu performantele produse online, care ating un public foarte larg. Acest model va fi implementat si in principalele piete Ringier, cu prioritate in Republica Ceha, Ungaria, Romania, Serbia si Slovacia', se precizeaza in comunicat.

Managementul operational va continua sa fie asigurat de Dölf Früh, fondator si presedinte al Consiliului de Administratie al 'media swiss ag', alaturi de partenerul sau de afaceri, Daniel Grossen, fondator si CEO al Scout24 Schweiz AG. Cei doi antreprenori detin 20 la suta din actiunile grupului 'media swiss'.

Grupul 'media swiss' include 'media swiss ag' (sisteme de informare geografica si portalul online Gate24), firma IT Xmedia si detine 49,9 procente din Scout24 Schweiz Holding AG si portalurile conexe AutoScout24, ImmoScout24, JobScout24 si FriendScout24. 50,1 la suta din actiunile Scout24 Schweiz Holding AG sunt detinute de Deutsche Telekom. Cu operatiuni in zece tari, Ringier are peste 6.800 de angajati si publica peste 120 de ziare si reviste, produce aproximativ 20 de emisiuni TV si opereaza mai mult de 50 de website-uri si 11 tipografii.