Trustul Intact negociaza vanzarea posturilor Antena 1, Antena 2 si Euforia catre grupul german RTL

Data publicarii: 06-12-2007 | Media

Trustul Intact, detinut de familia Voiculescu, negociaza vanzarea posturilor Antena 1, Antena 2 si Euforia catre grupul german RTL, au declarat surse din cadrul trustului Intact. "Discutiile nu sunt foarte avansate, sunt inca in faza de inceput. In acest moment au fost prezentate propunerile de fiecare parte", au declarat miercuri surse din trustul Intact.

Intact negociaza cu RTL vanzarea a 10% din cele trei posturi de televiziune in schimbul sumei de 60 de milioane de euro, urmand ca restul procentelor sa fie vandute in maxim trei ani, potrivit surselor din trustul Intact.

Grupul german RTL a anuntat, marti, ca s-a extins in Rusia prin achizitia a 50% din grupul media Content Union SA. In anul 2003, RTL a achizitionat si 30% din postul rusesc Ren TV.

Trustul Intact detine posturile de televiziune Antena 1, Antena 2, Antena 3 si Euforia, Romantic FM si mai multe publicatii, precum "Saptamana financiara", "Jurnalul national" si "Gazeta sporturilor".

Grupul RTL este detinut majoritar de conglomeratul media german Bertelsmann, cel mai mare conglomerat media din Europa. RTL este prezent in 10 tari si include, in prezent, 42 de posturi de televiziune, printre care RTL, RTL 2, VOX, si 32 de statii radio, printre care RTL Radio si Antenne Bayern.

Moneyline.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: