Erste Bank vrea sa devina lider de piata in Austria pana in 2010

Data publicarii: 06-12-2007 | International

Grupul bancar austriac Erste Bank si-a propus sa devina lider de piata in Austria, urmand ca in trei ani sa treaca in fata rivalului Raiffeisen, a anuntat joi grupul bancar austriac.

Incepand cu luna iulie 2007 activitatile Erste Bank pe piata din Austria au fost derulate prin intermediul a doua companii: Erste Holding si Erste Bank Austria. Avand in vedere ca in prezent Erste Bank are de zece ori mai multi angajati decat in urma cu un deceniu s-a luat decizia restructurarii companiei. Astfel, din vara lui 2008 activitatile bancare din Austria vor fi regrupate intr-o entitate legala independenta, Erste Bank Austria. Noua companie va fi o subsidiara detinuta in intregime de Erste Bank Holding si va fi responsabila pentru toti clientii din Austria.

Pe segmentul de private banking, Erste Bank vrea sa-si creasca cota de piata in Austria de la 21 de procente, in prezent, la 25 de procente in 2010. Aceasta inseamna ca Erste Bank trebuie sa atraga 20.000 de noi clienti in fiecare an. O modalitate este o noua societate mixta (denumita Finanzpartner GmbH), formata in colaborare cu Vienna Insurance Group care de la inceputul lui 2008 va oferi atat produse bancare cat si produse de asigurari. Pe segmentul de corporate banking, Erste Bank Austria vrea sa infiinteze o divizie speciala pentru intreprinderile mici si mijlocii. Obiectivul bancii este sa ajunga la o crestere de doua cifre pe segmentul corporate banking.

In prezent, Erste Bank si casele de economii au impreuna in Austria aproximativ 15.000 de angajati, 1.000 de sucursale (dintre care 144 apartin Erste Bank) si 2,8 milioane clienti. In total Grupul Erste, unul dintre liderii sistemului financiar din Europa Centrala si de Est, are peste 50.000 de angajati care deservesc mai mult de 16 milioane de clienti in peste 2.700 de unitati din opt tari din Europa Centrala si de Est.

Banca Comerciala Romana, membra a Grupului Erste, este cea mai importanta institutie bancara din Romania si gestioneaza active de peste 16,5 miliarde de euro. Banca are 536 sucursale si agentii in intreaga tara in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori. Banca ofera inclusiv servicii de Internet banking si e-commerce, emite 23 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata cea mai mare retea nationala de ATM - peste 1.400 si 12.000 de POS.

Rompres

Ultimele stiri pe BankNews.ro: