Blaga, un nou Hagi al finantelor: avans de 430.000 de euro pentru cumpararea unei locuinte

Data publicarii: 12-12-2007 | Politica

Anul 2007 a fost unul foarte bun pentru Vasile Blaga, noteaza Adevarul. Actiunile detinute in numeroase firme au fost aducatoare de profit, ca si operatiunile bursiere. Relevant este si faptul ca, in declaratia de avere, secretarul general al PD si-a trecut la capitolul active producatoare de venituri nete un avans de 430.000 de euro pentru cumpararea unei locuinte.

Insa, in ciuda profiturilor sale, demnitarul a preferat sa pastreze o locuinta de la RAAPPS, pe care a eliberat-o in aceasta toamna, la mult timp dupa ce nu a mai fost ministru.

Jucator la bursa, actionar de conjunctura in firme implicate in scandaluri, dator la diverse persoane fizice. Este secretarul general al PD, Vasile Blaga.

La capitolul "alte active producatoare de venituri nete" din declaratia de avere a fostului ministru de interne gasim o polita de asigurare de viata scadenta in anul 2008 cu o valoare de 80.000 euro si un avans de 430.000 de euro pentru cumpararea unei locuinte. Vasile Blaga nu a precizat daca a dat sau a primit respectivul avans.

Vasile Blaga afirma, intr-un comunicat de presa, ca a parasit locuinta de protocol in data de 18 octombrie a.c. El spune ca, in timpul in care si-a prelungit contractul de inchiriere cu RAAPPS, chiria lunara l-a costat peste 1.000 de euro.

"Resping, asadar, orice asociere a numelui meu in lunga lista a celor care beneficiaza de locuinta de protocol de la RAAPPS fara sa aiba dreptul legal de a le ocupa, contra unei chirii lunare modice", mentioneaza secretarul general al democratilor.

In privinta noii sale locuinte, Blaga ne-a declarat: "Este un apartament in zona centrala, de 230 de metri patrati plus garaj. Din pacate, in Bucuresti nu mai gasesti apartamente sub 3.000 de euro/mp construit".

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: