Organizatia pentru Apararea Drepturilor Omului da in judecata statul pentru taxa de inmatriculare

Data publicarii: 12-12-2007 | Diverse

Organizatia pentru Apararea Drepturilor Omului din Romania, cu sediul la Timisoara vrea sa cheme in instanta Statul Roman pentru returnarea taxelor de prima inmatriculare platite de la inceputul anului.

"Vom initia la inceputul anului viitor o actiune prin care chemam in instanta statul roman pentru returnarea taxelor catre cei care le-au platit in 2007. Noi sustinem dreptul cetatenilor romani de a nu plati taxa de inmatriculare si solicitam Guvernului Romaniei sa renunte la acest mod de imbogatire a bugetului de stat", a declarat miercuri, presedintele OADOR, Theodor Ratiu. 

Potrivit aceleasi surse, abrogarea legii taxei reprezinta o forma de respect din partea statului catre cetateni. "Eu consider ca este dreptul acestor oameni sa isi primeasca banii inapoi, asa cum este dreptul romanilor de a trai civilizat in propria tara si de a fi respectati de alesii lor", a mai spus Ratiu.

Ilie Iluna, un barbat din Arad a fost primul roman care a dovedit, in instanta, ca Guvernul comite un abuz la adresa cetatenilor romani, obligandu-i sa achite taxa de prima inmatriculare in forma actuala. Si un avocat din Timisoara a dat in judecata luni statul pentru a recupera 7.000 de euro, pe care i-a platit drept taxa de prima inmatriculare.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: