Bancile europene vor emite 20 de milioane de carduri de debit Visa V Pay

Data publicarii: 13-12-2007 | Finante-Banci

Visa Europa a anuntat, miercuri, ca 22 de banci din Europa s-au angajat sa emita 20 de milioane de carduri de debit V PAY, produse ce intrunesc normele Zonei Unice de Plati Euro (SEPA) si au ca elemente de siguranta cip si numar personal de identificare (PIN).

"Cardul V PAY bazat pe cip si PIN ne permite sa le asiguram clientilor nostri cel mai sporit grad de protectie impotriva fraudelor. Cardul este de asemenea conform cerintelor SEPA, ceea ce il pozitioneaza ca un produs atractiv pentru bancile europene, cum suntem si noi", a declarat directorul de retail al Unicredit Group Italia.

Angajamentele de emitere a 20 milioane de carduri reprezinta 12% din piata cardurilor de debit pe pietele vizate de V PAY.

Cardul V PAY este in prezent emis in Italia si s-au incheiat acorduri pentru emitere in Germania, Olanda, Elvetia, Franta, Belgia, Austria si Bulgaria.

Printre bancile care au incheiat acorduri se numara: Banca Carige, Banca Popolare dell'Emilia Romagna, Banca Sella, Caisses d'Epargne, Cassa Risparmio San Miniato, DZ Bank, Fortis, ICCREA Banca, KBC, Landesbank Baden-Württemberg, Landesbank Berlin, Paylife (fosta Europay Austria), Raiffeisen Zentralbank österreich AG, Sparkasse Jena-Saale-Holzland, Unicredit Banca, Unicredit Banca di Roma, Unicredit Banco di Sicilia, Unicredit Bipop Carire, WGZ Bank.

"Solutia V PAY ofera bancilor oportunitatea de a relansa si de a repozitiona debitul, intrunind simultan cerintele SEPA. Numarul de banci care au aderat la acest produs si s-au angajat pentru emiterea cardurilor dovedeste ca parerile ne sunt impartasite", a spus vicepresedintele Visa Europe, Pedro Deserrano.

Banca Central Europeana a cerut bancilor europene sa introduca norme de siguranta pentru carduri si sa creeze o zona unica de plati, SEPA. Institutiile financiare din Europa au infiintat un Consiliu European pentru Plati pentru a finaliza cadrul de reglementare pentru SEPA, zona unica de plati.

Visa Europe este o asociatie de membri - o organizatie detinuta si condusa de cele 4.500 banci membre din Europa  - care a fost incorporata in 2004. In octombrie 2007, Visa Europe a devenit independenta de noua organizatie globala Visa Inc. cu o licenta exclusiva, irevocabila si perpetua in Europa.

Visa are cea mai mare acceptare la nivel global si Visa/Plus este acceptata la plata de catre una dintre cele mai mari retele de bancomate (ATM) din lume care furnizeaza numerar in monedele nationale a peste 170 de tari.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: