Un consortiu condus de BRD-GSG finanteaza cu 60 mil. euro proiectele Hidroconstructia

Data publicarii: 13-12-2007 | Finante-Banci

BRD- Groupe Societe Generale, in calitate de Aranjor Mandatat, a semnat un contract de imprumut sindicalizat in valoare de 60 milioane EUR cu Hidroconstructia, in scopul finantarii si garantarii proiectelor ce vor fi dezvoltate pe termen mediu de aceasta companie, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

Cu un portofoliu de contracte pe termen mediu de peste 900 milioane EUR, Hidroconstructia este cel mai mare constructor roman si lider in constructia de baraje si centrale hidroelectrice din Romania. In ultimii ani, activitatea companiei a crescut constant si datorita proiectelor de infrastructura si lucrarilor de constructii hidrotehnice in care s-a implicat, in mare parte finantate din fonduri structurale si de coeziune.

Sectorul constructiilor, in care Hidroconstructia isi desfasoara activitatea, inregistreaza cel mai sustinut ritm de crestere din economia romaneasca (19,3% in 2006 fata de 2005) si are cea mai mare pondere in PIB, devansand in acest an agricultura.

Consortiul bancar care va asigura atat fondurile necesare finantarii activitatii curente, cat si garantiile necesare derularii proiectelor companiei Hidroconstructia pe o perioada de 3 ani este compus din :

  • BRD - Groupe Societe Generale, in calitate de Aranjor Principal, Agent de Garantie si Banca Emitenta
  • Banca Romaneasca
  • EFG Private Bank Luxemburg - Bancpost SA
  • ABN AMRO Bank Romania
  • Volksbank Romania SA

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: