Arbitrul pensiilor si Ministerul Muncii vor sa afle ce stiu romanii despre pensiile private

Data publicarii: 14-12-2007 | Diverse

Arbitrul pensiilor impreuna cu Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii organizeaza in prima parte a anului viitor un sondaj, care va costa circa 30.000 dolari, in scopul de a afla perceptia romanilor despre pensiile private obligatorii, au spus reprezentantii celor doua institutii.

Potrivit acestora, pana pe 21 decembrie sunt asteptate companiile specializate, respectiv firme de marketing si sondare a opiniei publice, care vor participa la o licitatie organizata cel mai probabil la sfarsitul lunii ianuarie.

Costul sondajului de opinie a fost estimat la aproximativ 30.000 de dolari, conform procedurilor Bancii Mondiale, a explicat Constantin Olteanu, director in cadrul Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse. El a adaugat ca aceasta suma poate fi modificata dupa incheierea licitatiei.

"Guvernul Romaniei a primit un imprumut in valoare de 50 milioane dolari de la Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD) pentru finantarea Proiectului privind Dezvoltarea Sectorului Social" potrivit informatiilor publicate pe site-ul comisiei pensiilor private.

O parte din fonduri urmeaza sa fie destinate proiectului "Reforma Sistemului Social de Asigurari", pentru realizarea unei cercetari (sondaj) pe un esantion reprezentativ.

"Acest sondaj reprezinta etapa finala a campaniei publice de informare, elaborata de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP)", a mentionat presedintele institutiei, Mircea Oancea.

El a adaugat ca rezultatele acestui sondaj vor folosi la stabilirea urmatoarelor obiective cu privire la informarea participantilor in sistem.

"Campania de informare a participantilor si a celorlalte persoane care vor intra in sistem nu se opreste aici", a spus Oancea, adaugand ca in continuare gradul de informare in piata nu este satisfacator. "Trecem la informarea suplimentara, despre cum functioneaza sistemul, despre eficienta acestui sistem, despre cum isi pot urmari romanii conturile", a explicat presedintele CSSPP.

Mircea Oancea a mai spus ca se doreste, de asemenea, informarea publicului despre modul in care sunt administrati banii si care este diferenta intre un fond cu un grad de risc ridicat si unul scazut.

Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse invita acum consultantii interesati, cu o  experienta de cel putin cinci ani si o activitate de minimum trei ani in statistici sociale si campanii publice in acest domeniu, pana la data de 21 decembrie 2007, ora 16.00.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: