Tepe cu ceasuri de ''marca'' la Camera de Comert si Industrie a Romaniei

Data publicarii: 19-12-2007 | Diverse

De doi ani incoace, mii de bucuresteni au luat o mare plasa, dupa ce au cumparat ceasuri de lux la preturi simbolice, noteaza . O firma austriaca baga anual pe piata din Romania o multime de replici ale unor ceasuri de marca. Chilipirul suna extrem de credibil, cu atat mai mult cu cat locatia expozitiei cu vanzare e stabilita intotdeauna in sedii luxoase. La Bucuresti, spre exemplu, ea se tine in impozantul sediu al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR). Pleasca e pur si simplu de nerefuzat, iar ceasurile, cumparate aproape pe degeaba, sunt cadoul perfect pentru sarbatori. Totul ar fi in regula, numai ca la scurt timp dupa cumparare, ceasurile elvetiene incep sa se dea cadouri.

Longines, Maurice Lacroix, Omega, Raymond Weil Geneve, Rosseau Raymond, Tissot, D&G, Seiko, Pulsar, Orient si Pierre Cardin  toate ceasuri cu nume sonore sunt frumos aranjate, in vitrine luminate, de jur imprejurul salii George Assan a CCIR. Fiecare vitrina e deservita de o duduie atragatoare si foarte serviabila. Atat la intrare, cat si in toata incinta de marimea unui teren de handbal esti urmarit cu priviri dure de bodyguarzi imbracati la costum si cravata. De sambata trecuta pana azi, intre orele opt dimineata si zece seara, mii de chilpirigii au vizitat expozitia cu vanzare care mai e deschisa pana duminica. Multi au si cumparat. Reducerile sunt incredibile, intre 50 si 70 la suta. Iar, daca iti rezervi un ceas prin sms, poti beneficia de o extra-oferta. Astfel, spre exemplu, poti intra in posesia unui Seiko Automatic cu 189 RON sau a unui Maurice Lacroix de catalog cu 999 RON. Evident, daca 1-ai cumpara din alta parte pretul ar fi cel putin triplu. Ciudat, nu-i asa?

Romano-austriacul Claudiu Dornstauder e organizatorul evenimentului patronat de firma austriaca Kanoo, autointitulata "cel mai mare discounter din Europa". Mai potrivit ar fi din Europa de Est, intrucat, dupa cum recunoaste Malek Ferdinand, patronul firmei Kanoo, astfel de expozitii sunt organizate numai in tari din fostul lagar comunist: Cehia, Ungaria, Bulgaria, Slovacia, Letonia, Lituania, Estonia, Polonia si Romania.

Daca vrei sa-ti repari ceasul, trebuie sa-l duci la Viena

Expozitia ce se deruleaza in aceste zile este cea de-a noua expozitie organizata in Romania si a doua in Bucuresti. Anul trecut, organizatorul a fost D-Marketing, un sereleu din Timisoara, insa anul acesta e Kanoo SRL Cluj Napoca, firma infiintata acum patru luni. Dornstauder spune ca sunt scoase la vanzare 10.000 de ceasuri de lux, iar Malek il completeaza spunand ca e mai profitabil sa faci astfel de afaceri in estul continentului decat in Occident. Pai, e normal daca te uiti pe spatele facturii unde e tiparit un simulacru de certificat de garantie. Citim si ne minunam. Garantia nu acopera bratara, ecranul si nici bateria. Daca e necesara o reparatie mai complexa, cumparatorul trebuie sa trimita la Viena ceasul impreuna cu descrierea defectului si copia facturii. Pai, cum? Desfaci ceasul aflat in garantie pe doi ani sa vezi de ce a stat? Aberant!

Integral in Gardianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: