Apartamente din blocurile gemene pot fi repartizate chiriasilor evacuati din casele nationalizate

Data publicarii: 20-12-2007 | Imobiliare

Circa 128 de apartamente din blocurile gemene aflate in Piata Natiunilor Unite pot fi repartizate de catre primarii si chiriasilor evacuati din imobile nationalizate care sunt obligati sa isi paraseasca locuintele, a declarat miercuri ministrul dezvoltarii, Laszlo Borbely.

Potrivit ministrului, Executivul a aprobat in sedinta de miercuri, 19 octombrie, o Ordonanta de Urgenta  pentru completarea destinatiei celor 128 de apartamente din blocurile gemene aflate in Piata Natiunilor Unite, cu aceea de locuinte sociale pentru chiriasii evacuati din imobile nationalizate care sunt obligati sa isi paraseasca locuintele. De asemenea, aceste locuinte pot fi repartizate de consiliile locale si familiilor a caror situatie este deosebit de grava, pe baza rezultatelor anchetei sociale.

"Am considerat indispensabila aceasta masura, avand in vedere ca Primaria Capitalei nu dispune de locuinte sociale pe care sa le repartizeze unor familii care au fost deja evacuate sau se afla in pragul evacuarii, in urma retrocedarii proprietatilor caselor nationalizate. Astfel, Primaria va putea rezolva macar o parte din familiile aflate intr-o situatie deosebit de grava", a declarat ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor,  Laszlo Borbely.

Pana acum, aceste imobile aveau destinatia de locuinte de necesitate pentru cazarea temporara a persoanelor si a familiilor pe perioada executarii consolidarilor cladirilor de locuit cu risc seismic. Cele doua blocuri de locuinte au fost finalizate de Compania Nationala de Investitii si vor fi predate Primariei Capitalei, in primul trimestru al anului 2008. Valoarea investitiei se ridica la 36,1 milioane de lei.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: