Un consortiu condus de BRD-GSG finanteaza cu 120 milioane RON proiectele Energomontaj

Data publicarii: 20-12-2007 | Finante-Banci

BRD - Groupe Societe Generale, in calitate de Aranjor Mandatat, a semnat un contract de imprumut sindicalizat in valoare de 120 milioane RON cu compania Energomontaj, in scopul finantarii si garantarii proiectelor ce vor fi dezvoltate de aceasta societate in anul 2008, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

Cu un portofoliu de contracte pe termen mediu de peste 260 milioane EUR, Energomontaj este unul dintre cei mai mari constructori romani, lider pe piata lucrarilor de montaj in centralele termo, hidro si nuclearo electrice, compania fiind de asemenea abilitata sa execute lucrari de desulfurare si denoxare.

In contextul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, sectorul energetic in care Energomontaj isi desfasoara activitatea a devenit unul prioritar. In vederea alinierii la normele europene privind protectia mediului, toate marile complexe energetice din Romania trebuie modernizate pana in anul 2012, ceea ce ofera mari oportunitati de dezvoltare companiei  Energomontaj. 

Consortiul bancar, care va asigura atat fondurile necesare finantarii activitatii curente, cat si  garantiile necesare derularii proiectelor companiei Energomontaj pentru anul 2008, este compus din :

  • BRD - Groupe Societe Generale, in calitate de Aranjor Principal, Agent de Garantie si Banca Emitenta
  • Banca Romaneasca - membra a Grupului National Bank of Greece
  • Bancpost SA - membra a EFG Luxemburg
  • Volksbank Romania SA

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: