Primele IMM-uri s-ar putea lista la bursa in ianuarie sau februarie

Data publicarii: 21-12-2007 | Economie

Ministrul pentru IMM-uri, comert, turism si profesii librale, Ovidiu Silaghi, a declarat joi ca listarea la bursa de la Bucuresti a primelor intreprinderi mici si mijlocii romanesti ar putea fi facuta cel tarziu in februarie 2008.

"Cred ca listarea la bursa a primelor IMM-uri romanesti va fi posibila la sfarsitul lui ianuarie sau inceputul lunii februarie 2008. Cred asta pentru ca Bursa de Valori nu pune piedici, ei s-au aratat interesati de acest proces. Singurii care pun piedici sunt intreprinzatorii care nu inteleg ca pot obtine capitalizare si de la bursa si nici ca asocierea este benefica", a precizat Silaghi.

Silaghi a mai spus ca ministerul va incerca sa promoveze beneficiile listarii la bursa micilor intreprinzatori, si pentru a le furniza informatiile necesare va trimite o echipa a ministerului pe 15 ianuarie in Polonia pentru un schimb de experienta. "Echipa ministerului va merge in Polonia, pentru ca la ei listarea la bursa a IMM-urilor a fost un real succes", a afirmat ministrul.

Totodata, ministrul a mai spus ca va propune, la mijlocul saptamanii viitoare, celor cinci companii care si-au manifestat interesul pentru listarea la Bursa sa-si faca publica identitatea.

La inceputul lunii decembrie, ministrul pentru intreprinderi mici si mijlocii, comert, turism si profesii liberale, a anuntat ca pana in prezent cinci IMM romanesti intentioneaza sa se listeze la Bursa de Valori Bucuresti. Acestea sunt intreprinderi medii, domeniile de activitate fiind cel textil, al apelor minerale si IT.

Ministrul pentru IMM declara, la inceputul lunii octombrie, ca va demara un turneu in tara si va incerca sa incheie un acord cu Bursa de Valori Bucuresti (BVB) pentru a incuraja firmele mici si mijlocii sa se listeze la bursa. El a mai precizat ca ministerul pe care il conduce a inceput discutiile cu conducerea Bursei de la Bucuresti pentru a fi incheiat un acord in sensul reducerii de catre BVB a costurilor de listare.

Pentru a se putea lista la bursa, intreprinderile trebuie sa inregistreze minim trei ani de activitate din punct de vedere economic, sa aiba un istoric de afaceri relevant, sa aiba statutul juridic corespunzator (societate pe actiuni - SA), si sa fi declarat in actele constitutive un sector specific de activitate conform unui cod CAEN.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: