Varujan Vosganian se asteapta ca privatizarea Daewoo sa fie acceptata de Comisia Europeana

Data publicarii: 21-12-2007 | Economie

Ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, a declarat joi ca nu a luat niciodata in considerare posibilitatea ca privatizarea Daewoo Craiova sa nu fie acceptata de catre Comisia Europeana (CE).

"Noi ne asteptam ca aceasta privatizare sa fie acceptata, nu ne-am pus nicio clipa problema ca privatizarea sa fie stopata", a declarat ministrul Varujan Vosganian.

La randul sau, secretarul de stat din cadrul MEF, Alice Bitu, a afirmat ca a solicitat autoritatilor europene sa recunoasca un ajutor de stat regional la privatizarea firmei, prevedere inclusa in contractul de trecere in proprietate privata.

"Am trimis miercuri o scrisoare CE, independenta de investigatia acesteia, dar complementara, prin care solicitam ca privatizarea sa fie considerata ajutor de stat regional pentru privatizare, aceasta fiind o prevedere din contractul cu Ford", a declarat Alice Bitu.

Ea a explicat ca aceasta solicitare nu are legatura cu investigatia initiata de CE.            

Contractul de privatizare a Automobile cu grupul american Ford a fost semnat in luna septembrie. Comisia Europeana a decis investigarea unei posibile acordari de ajutoare de stat in cazul Automobile Craiova si a emis un ordin prin care cere Romaniei sa suspende orice acordare de ajutoare de stat care nu au fost in prealabil notificate Bruxelles-ului. Comisia a deschis o investigatie amanuntita asupra unor posibile ajutoare acordate in contextul privatizarii Automobile Craiova, fosta Daewoo Craiova, si vanzarii sale catre Ford Motor Company in septembrie 2007.    

Ford a fost de acord sa plateasca Guvernului Romaniei 57 milioane de euro pentru 72,4% din capitalul uzinei de la Craiova. Producatorul american s-a angajat totodata la investitii directe de 675 milioane euro pentru modernizarea fabricii si pentru cresterea productiei de automobile la 300.000 de vehicule anual, dar si pentru suplimentarea numarului de angajati.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: