Zeci de fosti demnitari stau ilegal sau nejustificat in case RA - APPS

Data publicarii: 21-12-2007 | Politica

Nu numai ca locuiesc fara niciun drept in case de la stat, dar mai si platesc chirii modice, comparativ cu preturile zonei in care stau. Sunt cazurile a zeci de fosti demnitari carora Regia Autonoma - Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) le-a prelungit contractele multa vreme dupa ce si-au pierdut functiile.

Zeci de fosti demnitari stau ilegal sau nejustificat in case RA-APPS, in zone foarte scumpe ale Capitalei, dar pentru care ei platesc foarte putin. Astfel, fostul ministru al Afacerilor Externe Mircea Geoana plateste 555 de lei pentru o casa de 246 de metri patrati, care are curte, in conditiile in care preturile in zona respectiva sunt de zeci ori mai mari. Petre Roman, fost prim-ministru in perioada 1990 - 1991, locuieste intr-o casa de 366 de metri patrati, plus curte, situata in cartierul Primaverii pentru care plateste 900 de lei pe luna. Pretul pentru case in zona respectiva se situeaza intre 2.000 si 5.000 de euro.

Si fostul secretar general al Guvernului Serban Mihailescu locuieste in zona Primaverii, intr-o casa de 425 de metri patrati, pentru care plateste sub 900 de lei. Fostii ministri social-democrati Vasile Dancu si Adrian Severin platesc si ei chirii nesemnificative, desi locuiesc in zone centrale din Capitala.

Desi se claseaza pe locul 2 in topul Celor mai Bogati Romani, Ion Tiriac figureaza si el in listele RA-APPS cu o casa de 214 metri patrati si o curte uriasa, de 9.800 de metri patrati, in cartierul Primaverii. Pentru toate acestea Tiriac plateste putin peste 1.700 de lei pe luna.

De locuinta de la stat beneficiaza si fostul general de Securitate Nicolae Plesita, desi dupa Revolutie el nu a detinut nicio functie publica. Plesita locuieste in zona Universitate, intr-o garsoniera pentru care plateste 83 de lei pe luna.

Realitatea TV

Ultimele stiri pe BankNews.ro: