Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu: Vad inca 7 ani de crestere economica

Data publicarii: 04-01-2008 | Finante-Banci

"Categoric tara are nevoie de investitii pentru a sustine cresterea economica. Este evident faptul ca economia incepe sa se sufoce din cauza intarzierii investitiilor in infrastructura de transporturi si acest lucru a devenit atat de evident si nu neaparat in Bucuresti. Trecerea Carpatilor a ajuns o mare problema intr-o tara care printre altele e stat unitar."

"Tara este evident in nevoia de a face reforme structurale, mai ales pe piata fortei de munca. Altfel muncitorii din strainatate nu se vor intoarce."
 
"Ne pandeste acest risc sa avem cresteri salariale, sa ne bucuram de ele, pana in momentul cand ne ducem la magazin si acolo bucuria sa se transforme intr-o dezamagire din ce in ce mai puternica."
 
"Noi intr-adevar vrem crestere reala de venituri, asta este o regula esentiala a unei banci centrale. Imbunatatirea nivelului de trai trebuie sa fie reala. Noi nu vrem cresteri de venituri nominale, anulate de inflatie. Pentru ca inflatia, in afara de distorsiunea pe care o creeaza intr-o economie, taxeaza in primul rand pe cei cu venituri scazute."
 
"Eu spun ca n-a fost rau ca Romania si-a propus o tinta ambitioasa, 2007 si nu 2010 cum se propunea deja. M-am batut pentru aceasta tinta si a fost obiectul principal al mandatului meu de premier."

"Trebuie sa asiguram un cadru macroeconomic cat mai stabil, predictibil, si sa facem din adoptarea euro aceasta tinta care poate sa fie catalizatorul si elementul de coagulare al unei strategii pentru urmatorii sapte ani."
 
"Evident, Romania nu-si mai poate permite sa se joace cu deficitul contului curent."

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: