Presedintia Uniunii Europene: 2008 va fi un an greu din punct de vedere economic

Data publicarii: 09-01-2008 | Economie

Anul 2008 va fi mai dificil decat 2007 pentru economia Uniunii Europene (UE), a spus marti premierul sloven, Janez Jansa, a carui tara detine presedintia rotativa a UE, consemneaza Reuters.

Janez Jansa"Suntem constineti de faptul ca in termeni economici, 2008 va fi mai dificil decat 2007", a declarat Jansa la o conferinta de presa.

Comisia Europeana (CE) a prognozat la inceputul lui noiembrie ca in cele 27 de tari ale Uniunii Europene cresterea economica se va tempera pana la 2,4% in 2008, fata de 2,9% care reprezinta estimarea pentru 2007.

Comisarul european pentru probleme economice si monetare, Joaquin Almunia aratase inca din noiembrie ca estimarea este prea optimista, dat fiind impactul crizei creditelor de pe pietele internationale si scumpirea petrolului.

Vicepresedintele Comisiei, Margot Wallstrom, a spus la randul sau ca autoritatile trebuie sa fie vigilente pentru a asigura respectarea reglementarilor existente referitor la turbulentele de pe pietele internationale de credit.

Cu toate acestea, Jansa a fost optimist cu privire la posibilitatile Uniunii Europene de a gestiona temperarea cresterii economice.

"Evaluarea noastra este ca Europa va fi in stare sa rezolve realist aceste probleme, in timp real", a mai aratat premierul sloven, citat de Reuters.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: