Mai multe servicii de ambulanta au platit taxa de prima inmatriculare, desi salvarile sunt scutite

Data publicarii: 11-01-2008 | Auto

Serviciile de Ambulanta din mai multe judete, dar si din Captala, au fost nevoite sa plateasca taxa de prima inmatriculare pentru salvari, desi legea stipuleaza ca aceste vehicule sunt scutite de la aceasa taxa, a declarat, joi, subsecretarul de stat din Ministerul Sanatatii, Raed Arafat.

"Ieri (nr. miercuri), Ministerul de Finante a confirmat Autoritatii de Sanatate Publica ( ASP) ca nu se platesc taxe de prima inmatriculare pentru salvari", a declarat, la videoconferinta cu autoritatile sanitare din teritoriu, subsecretarul de stat in cadrul Ministerului Sanatatii, Raed Arafat, raspunzand la intrebarea unui reprezentant al unui serviciu de ambulanta din tara.

Raed Arafat a mentionat ca, in unele judete si in Capitala au existat cazuri cand fost ceruta aceasta taxa si pentru inmatricularea salvarilor, desi "indiferent de tonaj si de greutatea masinii, daca este ambulanta, este scutita de la plata taxei de prima inmatriculare".

Declaratia subsecretarului de stat din Ministerul Sanatatii vine in contextul in care Guvernul a trimis o noua propunere de modificare a taxei de prima inmatriculare la Bruxelles, in incercarea de a ajunge la un acord cu Comisia Europeana, care considera impunerea discriminatorie si ameninta cu trimiterea statului roman in fata Curtii Europene de Justitie.

NewsIn