Sony a incheiat un acord cu Amazon mp3 pentru descarcarea gratuita a melodiilor

Data publicarii: 12-01-2008 | IT&C

Fanii Beyonce, Britney Spears si Foo Fighters vor putea in curand sa descarce muzica lor favorita fara nici o restrictie. Compania Sony a anuntat incheierea unei intelegeri pentru postarea intregii sale colectii de melodii pe site-ul Amazon MP3, pana la sfarsitul lunii ianuarie. Toate melodiile care vor fi disponibile la magazinul virtual al Amazon, vor putea fi descarcate fara nici o problema legata de drepturile de autor sau DRM (Digital Rights Management).

Aceasta intelegere transforma site-ul Amazon intr-un rival puternic al iTunes de la Apple, care a fost pentru multa vreme lider de piata in segmentul dedicat muzicii ce poate fi descarcata de pe internet. Magazinul virtual Amazon MP3, lansat in septembrie 2007, este disponibil doar in Statele Unite.

Melodiile care sunt protejate de DRM nu pot fi ascultate decat cu un serviciu special sau cu un anumit tip de player. Sistemul de protectia impotriva copierii a fost folosit pana acum pentru a opri oamenii care incercau sa descarce muzica prin intermediul sistemelor ilegale de file - sharing.

Antena3.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: