Aurul a atins un nou nivel record, depasind pragul de 900 de dolari uncia

Data publicarii: 14-01-2008 | International

Aurul a atins luni un nou record, de 909.30 dolari uncia, depasind pragul psihologic de 900 de dolari, pe o piata marcata de turbulente financiare, de deprecierea dolarului si posibilitatea reducerii de catre Fed a dobanzii cheie, care fac din metalul galben o investitie sigura, anunta Reuters.

Platina a atins de asemenea un nou record, de 1.578 dolari uncia, in timp ce argintul s-a scumpit pana la cel mai ridicat nivel inregistrat in ultimii 27 de ani, de 16,56 dolari uncia.

Aurul a crescut pana la nivelul record de 909,30 dolari uncia, cu mult peste media de 895,70/896,50 inregistrata la sfarsitul saptamanii trecute la New York, informeaza Reuters.

"Nimeni nu stie care va fi urmatorul prag - 910, 920 sau chiar 950 dolari uncia. Nu stim si peste tot traderii isi acopera pozitiile short", a declarat un trader din Singapore.

"Acum dealerii nici macar nu mai dorm. Aurul a depasit pragul de 900 dolari uncia, si se cumpara cu rapiditate. Lucrurile se misca foarte, foarte repede". a adaugat acesta.

Investitorii au varsat masiv fonduri in aur dupa ce dolarul s-a depreciat pe fondul asteptarilor conform carora Federal Reserve, sistemul american de banci centrale, va reduce dobanda de politica monetara cu jumatate de punct procentual cu ocazia urmatoarei sedinte, masura destinata a elimina o parte din problemele economiei americane.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: