Visa Europe anunta un numar record de tranzactii in perioada Craciunului

Data publicarii: 14-01-2008 | International

Sistemul de procesare Visa Europe a operat un numar de 715 tranzactii pe secunda in perioada de varf a vanzarilor de Craciun, o crestere cu 13% fata de aceeasi perioada de varf din 2006, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.    

Ziua de vineri, 21 decembrie, a stabilit un nou record privind tranzactiile efectuate intr-o singura zi, cand sistemul Visa Europe a procesat un numar fara precedent de 26,8 milioane de tranzactii, reprezentand o crestere de 15,4% comparativ cu 2006. 

"Comerciantii si posesorii de carduri au facut o trecere vizibila de la mijloacele traditionale de plata, precum numerarul sau cecurile, la carduri. Asteptarile acestora sunt ca efectuarea platilor sa decurga fara probleme, iar din pozitia noastra, de cel mai mare procesator inter-bancar de carduri din Europa, ne-am asigurat ca toate tranzactiile Visa sa fie procesate rapid si sigur in perioada Craciunului", a declarat Steve Chambers, Chief Information Officer, Visa Europe.

Tendinta crescuta de a face cumparaturile de Craciun online sau la distanta (comanda prin telefon sau curier) se reflecta in cresterea cu 23,7% a tranzactiilor in primele doua saptamani ale lunii decembrie comparativ cu 2006. Valoarea tranzactiilor din aceasta perioada a fost de 5 miliarde EUR, cu 32,9% mai mult decat in aceeasi perioada din 2006.

Visa Europe a finalizat in 2007 un program de dezvoltare pe o perioada de cinci ani pentru procedurile de procesare si de autorizare a tranzactiilor, o platforma modulara, flexibila si securizata care imbina accesibilitatea la nivel global cu capacitatea de procesare, pentru a sustine in viitor dezvoltarea si inovatia produselor.

"Tehnologia pe care am dezvoltat-o reduce considerabil timpul, complexitatea si costurile adaugarii unor functiuni sau modificarea platformei pentru sustinerea formelor de plata inovatoare cum sunt cele contactless si platile mobile. Tehnologia noastra trebuie sa tina pasul cu asteptarile si cererea foarte puternica din partea posesorilor de carduri Visa, iar investitia realizata dovedeste acest lucru, contribuind la recunoasterea sistemele noastre de procesare drept cele mai avansate din punct de vedere tehnic din Europa", a mai declarat Steve Chambers.

"Rezultatele excelente obtinute demonstreaza valoarea pe care o oferim clientilor nostri prin sistemul de procesare, care a operat un numar de sase miliarde de tranzactii in 2007. La nivel european se observa o crestere anuala de doua cifre a gradului de utilizare a cardurilor Visa, pe masura ce posesorii de carduri manifesta o preferinta tot mai mare pentru carduri si aleg Visa pentru tranzactiile zilnice, iar noi ne bazam pe platforma sistemului de operare pentru a face fata cererii", mai spune reprezentantul Visa Europe.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: