Ministerul Comunicatiilor a selectat 25 de IMM-uri la trainingul pentru Fonduri Structurale

Data publicarii: 18-01-2008 | Economie

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) a selectat 25 de participanti din randul IMM-urilor pentru un training in vederea elaborarii proiectelor in domeniul IT&C finantate din fonduri structurale, a anuntat MCTI.

Trainingul se va desfasura in perioada 29-30 ianuarie 2008 la sediul din Bucuresti al ministerului, va fi gratuit si va furniza companiilor informatii necesare pentru elaborarea propunerilor de proiecte.

La selectie au participat 277 de firme inscrise pana la 11 ianuarie 2008. "In a doua etapa vor intra alte 25 de firme, insa avem si o lista de rezerva de 10 de participanti. Pentru restul de pana la 277 se are in vedere organizarea de cursuri inclusiv in teritoriu, astfel incat mai multe firme sa beneficieze de instruire", a declarat directorul Organismului Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale, Victor Panzaru.

Principalele proiecte ale MCTI, derulate in anul 2007 si continuate in anul 2008, sunt: programul "Infrastructura Nationala de Comunicatii", programul "E-Government", programul "E-Europe" si proiectul "Economia Bazata pe Cunoastere".

In 2008, MCTI va derula proiecte noi pentru dezvoltarea infrastructurii nationale de comunicatii, in special privind accesul national la servicii de broadband, dezvoltarea regionala a televiziunii digitale terestre, in scopul sustinerii tranzitiei de la analogic la digital, si dezvoltarea sistemelor de avertizare pentru situatii de urgenta. De asemenea, se va continua initierea programelor de guvernare electronica la nivel european.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: