Generali si grupul ceh PPF si-au unit afacerile din Europa Centrala si de Est

Data publicarii: 18-01-2008 | Afaceri

Generali si PPF Group din Cehia isi unesc afacerile din Europa Centrala si de Est, creand unul dintre cei mai mari asiguratori din regiune, cu prime brute subscrise in valoare de aproape 2,6 miliarde euro in 2006 si cu 9 milioane de clienti, arata un comunicat al Generali PPF Holding.

Generali PPF Holding a anuntat ca acordul semnat in 10 iulie 2007 privind crearea unei companii cu capital mixt intre Generali si PPF Group a intrat in vigoare, dupa obtinerea tuturor aprobarilor de reglementare necesare.

Compania Generali, al treilea asigurator din Europa, si PPF Group, prin intermediul celei mai mari firme de asigurari din Republica Ceha - Ceska pojistovna - si-au fuzionat activele de asigurari din regiunea Europei Centrale si de Est, pentru a crea cea mai mare marca din industria regionala a asigurarilor.

Generali PPF Holding vrea de la bun inceput sa fie prezent pe 12 piete. Fuziunea face parte din strategia de extindere si in alte tari din regiune, ca si dezvoltarea afacerilor in statele in care au deja o prezenta.  

"Am decis in unanimitate sa ne conducem operatiunile de la Praga", a spus directorul general al Generali PPF Holding, Ladislav Bartonicek. "Cadrul legislativ si mediul de afaceri din Republica Ceha s-au imbunatatit considerabil in ultima vreme si au creat conditii favorabile pentru holdingurile internationale in ceea ce priveste administrarea operatiunilor pe care le desfasoara in Europa Centrala si de Est", a explicat Bartonicek.

"Parteneriatul dintre cele doua grupuri internationale furnizeaza o oportunitate excelenta pentru castigarea unei pozitii de lider pe pietele de asigurari in crestere rapida din Europa Centrala si de Est", a aratat presedintele boardului Generali PPF Holding, Sergio Balbinot. "Fuziunea reflecta o potrivire comerciala, culturala si strategica perfecta pentru companiile noastre", a adaugat Balbinot.

Generali PPF Holding va incepe sa functioneze imediat ca persoana juridica. Presedintele consiliului de administratie al Ceska pojistovna, Ladislav Bartonicek, devine directorul general al Generali PPF Holding, iar directorul general al Generali Group, Sergio Balbinot, devine presedintele boardului directorilor noului holding.

Generali PPF Holding este o companie cu capital mixt in care Assicurazioni Generali detine 51% din actiuni, iar PPF Group, 49%. Holdingul vrea sa deruleze operatiuni in 12 tari din Europa Centrala si de Est, primele fiind Republica Ceha, Slovacia, Romania, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Ucraina, Rusia, Serbia, Slovenia, Croatia si Kazahstan.

Grupul italian de asigurari Generali este prezent in Romania printr-o subsidiara - Generali Asigurari - ce desfasoara toate tipurile de asigurare si prin FATA Asigurari, filiala locala a companiei italiene FATA Assicurazioni, membra a grupului. FATA este specializata in asigurari pe sectorul agricol.

Generali Asigurari Romania a subscris, in perioada ianuarie-septembrie 2007, un volum total de prime brute de 281 milioane lei (83,73 milioane euro), cu 34% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut (210 milioane lei).

Actionarul majoritar al Generali Asigurari este Generali Holding Vienna AG, care detine 83,5660% din capitalul social, Asigurare Reasigurare Astra SA are o participatie de 15,9850%, in timp ce Uniunea Nationala a Cooperativelor de Consum - Centrocoop detine 0,1306%.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: