Ministrii de finante ai celor mai mari patru economii din UE cer mai multa transparenta a pietei

Data publicarii: 18-01-2008 | International

Ministrii de finante ai primelor patru economiii din Uniunea Europeana (UE) au cerut joi mai multa transparenta a pietei, afisarea integrala a pierderilor si o coordonare mai buna a organismelor de supraveghere ca reactie la criza internationala a creditelor, scrie Reuters.

Solicitarea a survenit in urma discutiilor de la Paris intre ministrii de finante din Germania, Franta, Marea Britanie si Italia. In cadrul reuniunii, oficialii europeni au mentionat ca spera ca avansul economic din tarile emergente va contribui la limitarea impactului unei incetiniri a cresterii economice din Statele Unite.

Ministrii de finante din Germania, Franta, Marea Britanie si Italia au mai aratat, totodata, ca economia Europei are o baza solida.

"Privind inainte, observam ca elementele fundamentale ale economiei europene sunt pozitive, mai ales in ceea ce priveste piata muncii", arata o schita a documentului, care face un rezumat al discutiilor.

"Suntem increzatori ca efectele inflationiste de rangul al doilea vor fi evitate si ca politicile noastre vor fi in conformitate cu aceasta necesitate", mai arata schita documentului, cu referire la dorinta de a evita orice element care ar putea accentua inflatia.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: