Zvonuri legate de deprecieri ale activelor au generat pierderi masive actiunilor Societe Generale

Data publicarii: 19-01-2008 | International

Actiunile grupului financiar Societe Generale (SocGen) au cazut cu 8,2% vineri, pana la o cotatie minima din 2005, deoarece traderii au fost influentati de zvonuri potrivit carora a doua banca franceza dupa capitalizarea de piata ar putea sa anunte deprecieri ale activelor sale, scrie Reuters.

Zvonurile legate de o eventuala depreciere a activelor Societe Generale (SocGen) au survenit in contextul in care principalele banci ale lumii au de suferit ca urmare a turbulentelor de pe pietele de credit.

"Se spune ca SocGen va afisa o depreciere a activelor, dar nu am auzit inca nicio cifra", a spus un trader de la o banca pariziana de investitii.

Seful unei firme de gestiune a fondurilor a spus, de asemenea, ca a auzit zvonuri privitoare la o depreciere a activelor.

Cotatia actiunilor SocGen a cazut cu 8,2% pana la un nivel de 85,34 euro/actiune, minim pe care nu l-a mai inregistrat de la jumatatea lui 2005. Actiunile SocGen au pierdut masiv in ultima ora de tranzactionare de la Paris, fiind printre actiunile cu cele mai mari pierderi de la bursele europene.

Cotatiile actiunilor unor banci concurente din Franta au coborat de asemenea. Astfel, actiunile bancii BNP Paribas au pierdut 4,1%, cele ale Credit Agricole - 5,2%, iar actiunile Natixis s-au depreciat cu 6,1%, Indicele principal al bursei franceze - CAC-40 - a coborat cu 1,3%.

Reprezentantii SocGen nu au facut niciun fel de comentarii cu privire la zvonuri.

Mai multe banci din intreaga lume au fost afectate de pierderi masive, ca urmare a expunerii la sectorul american al creditelor ipotecare cu grad mare de risc. Acesta este segmentul celor mai riscante credite pentru cumpararea de proprietati, care au fost acordate adesea unor oameni care au dificultati de rambursare sau o istorie de rau-platnici.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: