Seful BCR: investitorii romani pot profita de iesirile jucatorilor straini din piata

Data publicarii: 25-01-2008 | Afaceri

Listarea Erste Bank pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), programata pentru luna februarie, nu va fi intarziata, in ciuda caderilor bursiere actuale, de care ar putea, de altfel, profita investitorii romani, a declarat, joi, directorul executiv al BCR, Manfred Wimmer.

"In conditiile in care investitorii straini fug, cei romani pot profita, deoarece isi pot asuma riscuri pe care cei straini nu si le asuma", a spus Wimmer, care a explicat ca uneori, situatia din Romania pare mai sumbra privita din strainatate decat este in realitate.

De altfel, directorul executiv al Bancii Comerciale Romane (BCR) - considerat un adevarat strateg in cadrul grupului Erste Bank - mizeaza pe investitorii romani in listarea bancii la Bucuresti.

"Vom oferi investitorilor de pe piata romaneasca posibilitatea de a-si diversifica portofoliul cu titluri ale unei companii straine si, de asemenea, vom da posibilitatea actionarilor romani ai Erste, care sunt salariati ai BCR, sa-si tranzactioneze la Bucuresti titlurile detinute", declarase Wimmer, in cadrul unei discutii cu jurnalistii la Viena, la mijlocul acestei luni.

Listarea bancii austriece la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), programata sa se realizeze in februarie 2008, este prima listare a unei companii straine pe piata romaneasca de capital.

Erste, actionarul majoritar al celei mai mari banci de pe piata romaneasca dupa active, mai este listata pe doua burse - din Viena si din Praga.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: