Traderul care a fraudat banca Societe Generale are un salariu anual de sub 100.000 euro

Data publicarii: 25-01-2008 | Finante-Banci

Traderul vinovat de fraudarea cu 4,9 miliarde euro a bancii franceze Societe Generale este in varsta de aproximativ 30 de ani si are un salariu anual de sub 100.000 euro (146,500 dolari), a declarat joi banca, citata de Reuters.

Societe Generale a refuzat sa ofere presei numele acestui angajat, din motive legate de legislatie.

"Are in jur de 30 de ani si este angajat al Societe Generale din 2002", a declarat presedintele bancii, Daniel Bouton, pentru reporteri, cu ocazia unei conferinte de presa.

"Salariul sau era cu putin sub 100.000 de euro pe an", a adaugat acesta, la putin timp dupa ce, impreuna cu directorul executiv al bancii, a declarat ca va renunta la salariul sau pentru urmatoarele sase luni.

Bouton nu a mai oferit alte detalii legate de acest trader, precizand ca nu stie unde se afla acesta si ca banca a demarat deja proceduri legate impotriva traderului.

Intrebat daca traderul a incercat sa obtina profit personal din aceste operatiuni, seful diviziei de investment banking al Societe Generale, Jean-Pierre Mustier, a declarat ca "nu cred".

Acesta a adaugat, raspunzand la o intrebare a presei, ca este convins ca traderul a actionat singur, fara ajutorul unor complici.

Un trader al Societe Generale, ce isi desfasura activitatea in Paris, se afla la originea fraudei interne evaluate la 4,9 miliarde euro, dezvaluita joi de catre banca franceza, a indicat banca intr-un comunicat.

Angajatului, care si-a recunoscut intre timp vina, i-au fost suspendate functiile si urmeaza a fi concediat, iar persoanele responsabile pentru supravegherea acestuia vor parasi de asemenea banca franceza.

Frauda a fost descoperita la data de 19 ianuarie - un angajat, care isi desfasura activitatea intr-una dintre diviziile bancii specializata pe operatiuni pe piata, a profitat de "cunostintele sale aprofundate legate de procedurile de control" pentru "a-si acoperi pozitiile printr-un montaj elaborat de tranzactii fictive", a precizat SocGen.

Banca a lichidat intre timp aceste pozitii, insa avand in vederea amploarea acestora si conditiile de pe piata, impactul se ridica la 4,9 miliarde euro, suma ce va fi scazuta din profitul net al companiei.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: