Banca Centrala Europeana si Banca Mondiala primesc stagiari

Data publicarii: 25-01-2008 | HR/Cariere

Banca Mondiala, Banca Centrala Europeana, Consiliul Europei sau NATO sunt cateva dintre organismele in cadrul carora puteti petrece intre o luna si 12 luni ca stagiar, noteaza Gandul. In general, anunturile de stagii se adreseaza studentilor, masteranzilor si doctoranzilor si celor care se afla la inceput de cariera din statele membre ale respectivei institutii. Banca Centrala Europeana (BCE) se numara printre institutiile care ofera internshipuri in aceasta perioada. Stagiul se desfasoara la directoratul de politica monetara, pe o perioada de 3 luni, iar data limita de aplicatie este 31 ianuarie.

Cei care doresc sa candideze trebuie sa fie doctoranzi, sa stie doua limbi straine, dintre care una sa fie engleza. Tot pana la sfarsitul acestei luni pot candida si cei interesati de un stagiu la Banca Mondiala.

Programul este deschis studentilor din tarile membre ale bancii in domenii ca economie, finante, resurse umane, stiinte sociale sau mediu.

Ca si in cazul BCE, stagiarii isi asigura singuri cazarea, dar, in plus, sunt platiti cu ora si li se acorda si o suma pentru cheltuielile de calatorie. Tinerii absolventi interesati de diplomatie publica, afaceri politice, relatii internationale pot aplica, incepand cu 3 martie, la stagiile de practica pe durata a 6 luni organizate la sediul NATO din Bruxelles.

Pe langa experienta intr-o organizatie internationala, sta­giarii vor primi si o alocatie lunara de 600 de euro. Mai multe informatii puteti afla accesand www.eurobrussels.com sau pe paginile de internet ale institutiilor.

Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: