Bancherul care a sarit de la etajul opt al unui bloc si-a revenit

Data publicarii: 25-01-2008 | Finante-Banci

Directorul Sucursalei Bancpost Romancierilor din Bulevardul Timisoarei, Catalin Robert Pascu, in varsta de 27 de ani, acuzat ca a delapidat suma de 112.000 de euro din casieria unitatii, si-a revenit din coma si este constient, noteaza Gardianul. Medicii de la Spitalul "Sfantul Pantelimon" sustin ca acesta va ramane in continuare la terapie intensiva. Deocamdata, doctorii nu au permis anchetatorilor sa il audieze pana cand starea de sanatate a pacientului nu se va mai ameliora. Bancherul a incercat, in noaptea de 3 spre 4 ianuarie 2008, sa isi puna capat zilelor aruncandu-se de la etajul opt al unui bloc de pe strada Foisor numarul 6.

Tanarul a ales sa se sinucida fiindca luase din casieria unitatii pe care o conducea 112.000 de euro pe care i-a jucat la cazinou. Pe 3 ianuarie, cand angajatii sucursalei bancare s-au intors la munca, casiera a anuntat ca din seif lipsesc 112.000 de euro. A fost anuntata politia si, dupa ce au fost verificate imaginile de pe camera de supraveghere, au stabilit ca directorul agentiei este cel care a furat banii. Mergand pe fir, politistii au stabilit ca acesta a jucat, in noaptea zilei de 1 ianuarie, 72.000 de euro la cazinoul Mariott. Angajatii acestuia au anuntat imediat Oficiul de Prevenire a Spalarii Banilor (OPSB) despre faptul ca un client a jucat aceasta suma de bani. Anchetatorii au stabilit ca restul de pana la 112.000 de euro i-a jucat in sume de pana la 10.000 de euro, astfel ca nu au fost raportati catre OPSB.

Tanarul a lucrat inainte tot in sistemul bancar, respectiv la o sucursala a Europe Bank si ulterior la filiala BRD de langa Foisorul de Foc. Este necasatorit, dar traieste in concubinaj cu o tanara care a lucrat, la randul ei, in sectorul bancar. Politistii spun ca tanarul era un impatimit al jocurilor de noroc, meteahna cu care s-a ales din luna februarie a anului trecut, de cand a inceput sa joace frecvent sume care ajungeau pana la 1.100 de euro/partida, chiar daca salariul pe care il incasa nu depasea 2.000 de euro lunar.

Gardianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: