Cainii si pisicile sunt victime colaterale ale crizei creditelor din Statele Unite ale Americii

Data publicarii: 25-01-2008 | International

Din ce in ce mai multi caini si pisici ajung sa fie abandonati in adaposturi pentru animale sau sfarsesc pe strada, ori inchisi in case abandonate, ca urmare a crizei de imobiliare din Statele Unite ale Americii, informeaza AFP.

Cetatenii americani, dati afara din propriile casele din cauza ca nu mai putea plati ratele la creditele facute, sunt fortati sa-si abandoneze animalele de companie. In timp ce unele animale sunt duse de catre stapanii lor in adaposturi, altele ajung in strada ori sfarsesc in case parasite, explica responsabilul organizatiei Human Society din SUA, Stephanie Shain.

"In ultima vreme am inceput sa gasim foarte multe animale moarte de foame", a adaugat Shain.

Din cauza lipsei de hrana, potrivit urmelor gasite, animalele ajungeau sa zgarie si sa muste usile si ferestrele caselor abandonate in care se refugiasera.

"Nu conteaza ce mananca. Poate fi mobila, tapet, un tablou. Totul pentru a digera ceva", a adougat Shain.

In orasul Cincinatti au fost gasite 60 de pisici intr-o casa abandonata.

De cateva luni, din ce in ce mai multe familii se prezinta la adaposturile amenajate pentru animale, spunand ca "nu au alta solutie" decat sa-si abandoneze "prietenii".

"Ne spun ca si-au pierdut locuintele si ca trebuie sa se mute", a declarat purtatorul de cuvant al celui mai mare adapost de animale din Chicago, Animal Welfare League, Terri Sparks.

Intr-o singura saptamana, se prezinta la adapost intre 15 si 20 de familii, iar politia gaseste doua, trei animale refugiate in casele abandonate.

In primele 11 luni din 2007, peste doua de milioane de familii si-au pierdut animalele de companie in urma crizei imobiliarelor.

Aceasta cifra reprezinta o crestere de 73% fata de anul 2006, potrivit companiei RealtyTrac ce colecteaza date cu privire la sectorul de imobiliare.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: