Bank of America a castigat 12 miliarde dolari, dublu decat isi planificase

Data publicarii: 25-01-2008 | International

Bank of America a anuntat joi ca a vandut actiuni preferentiale de 12 miliarde dolari, dublu decat planificase, pentru a sustine capitalul si pentru a-l ajuta sa absoarba achizitiile, dupa ce profitul pe trimestrul al patrulea a scazut cu 95%, relateaza Reuters.

Cea de-a doua banca a Statelor Unite a spus ca a vandut actiuni preferentiale perpetue in valoare de 6 miliarde dolari si actiuni preferentiale perpetue convertibile in valoare de alte 6 miliarde dolari. Actiunile perpetue nu au o data de maturitate.

Actiunile preferentiale dau dreptul la un dividend de 8%. Actiunile preferentiale convertibile dau dreptul la un dividend de 7,25% si un pret de conversie de 50 dolari, cu 25,3% mai ridicat decat cotatia de inchidere de joi. Actiunile bancii s-au depreciat cu 77 centi (1,9%) si erau cotate la inchiderea sedintei la 39,90 dolari/actiune la bursa din New York.

Bank of America, cu sediul in statul North-Carolina din Statele Unite, intentioneaza sa utilizeze profitul obtinut in urma acestei vanzari pentru activitatile generale ale companiei.

Dividendele obtinute din actiunile preferentiale sunt mai mari decat cupoanele oferite la obligatiunile pe cinci ani vandute pe 6 septembrie 2007. Aceste obligatiuni au generat un randament de 4,34%, potrivit estimarilor facute de Trace, serviciul de control al preturilor obligatiunilor din cadrul Autoritatii de Reglementare a Industriei Financiare.

Bank of America a anuntat in aceasta saptamana ca vrea sa faca rost de bani care sa o ajute sa absoarba LaSalle Bank Corp, pe care a achizitionat-o in octombrie 2007 pentru 21 miliarde dolari in cash de la ABN AMRO Holding NV, si Contrywide Financial Corp, creditorul ipotecar pe care a decis sa il preia pentru 4 miliarde dolari pe 11 ianuarie.

Marti, Bank of America a anuntat ca venitul net din trimestrul al patrulea a insumat 268 milioane dolari, sau 5 centi/actiune, afectat de pierderi din imprumuturi si de deprecieri ale activelor cunoscute sub numele de obligatii de debit colaterale, care sunt deseori garantate prin ipoteci.

Multe banci si-au majorat capitalul in ultimele doua luni sau au anuntat ca intentioneaza sa faca acest lucru, ca sa-si echilibreze bilantul pe masura ce pierderile de pe pietele de credit si de capital au crescut.

Tot joi, National City Corp din Cleveland, care a pierdut 333 milioane dolari la trimestru, a spus ca a obtinut 1,65 miliarde dolari din vanzarea de titluri preferentiale de 1,25 miliarde dolari si titluri preferentiale de 400 milioane dolari.

In urma cu doua zile, Citigroup Inc., companie care a pierdut 9,83 miliarde dolari in al patrulea trimestru, a declarat ca a inregistrat o majorare de capital de peste 30 miliarde dolari in ultimele doua luni.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: