Persoanele care au platit taxa auto dupa vechea grila de taxare ar putea recupera o parte din suma

Data publicarii: 27-01-2008 | Economie

Procedura prin care persoanele care au achitat taxa auto vor putea recupera suma rezultata din diferenta dintre cuantumul vechi al taxei si cel nou, acceptat de Comisia Europeana (CE), va fi reglementata, probabil, in normele de aplicare a actului normativ prin care s-a stabilit noua forma a taxei.

"Din punct de vedere administrativ statul roman nu va introduce niciun fel de norme suplimentare pentru a impiedica accesul cetatenilor la recuperarea unei parti din taxa, pentru ca se discuta despre diferenta de taxa, nu despre intregul cuantum", a declarat duminica seful Departamentului pentru Afaceri Europene (DAE), Adrian Ciocanea. El a precizat ca aceasta prevedere ar putea fi introdusa in normele de aplicare a ordonantei de urganta a guvernului privind noua forma a taxei auto.

Seful DAE a precizat ca persoanele care vor achizitiona automobile pana la data la care va intra in vigoare noua forma a taxei vor plati taxa de prima inmatriculare in functie de vechea grila de taxare, aflata in vigoare. "Atata vreme cat reglementarile sunt in vigoare, ele sunt respectate", a spus Ciocanea.

Ministerul Finantelor a facut public, saptamana trecuta, proiectul de ordonanta privind modificarea taxei auto si l-a supus dezbaterii publice. Taxa se calculeaza in functie de gradul de poluare a masinii (normele Euro), de capacitatea cilindrica si de vechimea autovehiculului. Potrivit noii grile de taxare, valoarea taxei se va tripla la masinile noi Euro 4, dar va fi de zece ori mai mica pentru masinile Euro1 cu o vechime de 14 -15 ani.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: