Gigi Becali se bate cu Primaria Sectorului 1 pentru o hartie de 5 milioane de euro

Data publicarii: 28-01-2008 | Afaceri

Gigi Becali se considera nedreptatit de catre autoritati! Intr-o plangere adresata judecatorilor, miliardarul acuza Primaria Sectorului 1 al Capitalei de "abuz de drept" pentru ca refuza sa-i elibereze un certificat de proprietate asupra unei bucati de teren, de cinci mii de metri patrati, din Baneasa, noteaza Gandul.

In realitate, miza scandalului declansat de Gigi Becali in instanta este de vreo 5 milioane de euro, bani pe care Becali i-ar obtine dintr-un foc daca ar capata acte pe terenul respectiv.

Gigi Becali a actionat dupa o reteta specifica samsarilor de terenuri, aducatoare de profit de zeci de milioane de euro. Metoda este cea a cumpararii drepturilor litigioase si este "specialitatea casei" la Gigi Becali. Asa s-a intamplat si in cazul fostei mosii Maicaneasa, tinta veche a latifundiarului din Pipera.

In urma cu doi ani, Gigi Becali a cumparat de la douasprezece persoane drepturile litigioase pentru 3,75 de hectare de teren. Pentru acest pamant, George Becali a platit mai putin de jumatate de milion de euro, pret derizoriu avand in vedere valoarea de piata a terenului respectiv.

"Pretul prezentei cesiuni, care reprezinta drepturile la masurile reparatorii constand in restituire in natura, sau, dupa caz, prin echivalent cu privire la terenul descris mai sus, este in suma de 486.111 euro, pret pe care, noi, cedentii, declaram ca l-am primit integral", se arata in contractul de cesiune de drepturi.

Cu actul parafat la notar si cu o afacere ce depaseste lejer 35 de milioane de euro, Becali s-a dus la Primarie ca sa-i fie reconstituite dreptul de proprietate.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: