Unicredit Tiriac Bank mareste ratele lunare la creditele de retail pentru a uniformiza portofoliul

Data publicarii: 29-01-2008 | Finante-Banci

Unicredit Tiriac Bank a uniformizat, din 21 ianuarie 2008, dobanzile si comisioanele pentru persoanele care aveau deja un credit luat de la Banca Tiriac, HVB Bank sau UniCredit Romania inainte de fuziunea celor trei banci.

Din necesitatea de a uniformiza portofoliile de credite ale celor trei banci si in concordanta cu evolutiile recente din piata financiar-bancara, banca Unicredit Tiriac "a aliniat dobanzile si comisioanele portofoliului de credite existent la dobanzile si comisioanele standard ale bancii", se arata in comunicatul bancii.

Clientii bancii vor trebui sa plateasca rate lunare mai mari pentru imprumuturile luate in euro sau in lei, in special din cauza aplicarii aceluiasi comision - de 0,5% - la sold, in conditiile in care dobanzile aplicate de Unicredit Tiriac Bank nu s-au modificat semnificativ.

De asemenea, reprezentantii bancii precizeaza ca, dintr-o eroare, majorarile aplicate de la 21 ianuarie au fost aplicate si unui segment de clienti care nu era vizat de aceasta masura, dar ca acestia isi vor primi diferenta de bani inapoi in urmatoarele zece zile.

Pana la finalul lunii martie 2008, intregul portofoliu al bancii ar trebui sa fie uniformizat, se mai arata in acelasi comunicat.

Pentru un credit de nevoi personale in lei, banca percepe o dobanda anuala intre 7,95% si 8,95%, in functie de perioada pentru care este contractat. Pentru acelasi tip de imprumut, dar in euro, Unicredit Tiriac Bank percepe o dobanda intre 6,95% si 7,95%, in timp ce dobanda pentru creditul personal cu ipoteca sau pentru cel pentru locuinta in lei este de 4,95% si de 3,95% pentru euro. In cazul creditelor ipotecare, dobanda aplicata de banca variaza in functie de EURIBOR.

UniCredit Tiriac Bank detinea, la 30 septembrie 2007, active totale in valoare de 3,3 miliarde de euro si avea o retea de 141 unitati.