Motoractive Leasing investeste 15 milioane dolari in extinderea retelei si lansarea de noi produse

Data publicarii: 30-01-2008 | Afaceri

Motoractive Leasing IFN si-a propus investitii de circa 15 milioane dolari pe termen mediu in dezvoltarea afacerii companiei, care consta in lansarea de noi produse si in extinderea retelei, a declarat directorul general al companiei, Felicia Relenschi.

"Din aceasta suma, 10 milioane de dolari au fost deja investiti in 2007, in sistemul IT, in cresterea echipei GE Money care, conform estimarilor, a crescut cu circa 50% fata de inceputul anului trecut, pana la aproximativ 900 angajati", a precizat Felicia Relenschi.

Ea a adaugat ca s-au mai facut investitii in extinderea canalelor de distributie, inclusiv a retelei de sucursale, in dezvoltarea de noi produse si, de asemenea, in cresterea notorietatii brandului GE Money in Romania.

In 2007, Motoractive a finantat bunuri in valoare de 190 milioane euro, cu 28% mai mult decat in 2006, pe fondul dezvoltarii accentuate a finantarii de echipamente si a cresterii valorii medii a unui contract. Tot in 2007 compania a incheiat 9.600 de contracte, cu 300 de unitati mai mult decat in anul anterior.

Directorul general al Motoractive Leasing considera ca rezultatele companiei au fost influentate pozitiv de preluarea Motoractive Leasing de catre GE Money in 2006, de extinderea retelei de distributie si de lansarea de noi produse.

Anul trecut, Motoractive Leasing a ajuns la 17 birouri si tot anul trecut a inaugurat sase noi unitati. "In 2008, vom continua dezvoltarea retelei teritoriale prin consolidarea birourilor existente sau deschiderea de alte noi birouri in zonele cu un bun potential de piata", a mentionat directorul general al companiei.

"Am crescut si din punctul de vedere al resurselor umane, largirea echipei de vanzari reprezentand una dintre prioritatile anului care tocmai s-a incheiat", a mai spus Relenschi.

Seful Motoractive Leasing a mai spus ca lansarea produsului "leasing de sapte ani" pentru orice model sau marca de masina, o premiera pentru Romania, a atras, de asemenea, un numar semnificativ de clienti.

"Aproximativ 15% din contractele de leasing incheiate in 2007 au avut durata de finantare de sase sau sapte ani. Iar la finalul anului trecut, am extins in premiera pentru piata locala perioada de finantare pentru autovehiculele rulate de la patru la sase ani", a adaugat Relenschi. 

Finantarea autoturismelor si vehiculelor comerciale usoare au avut cea mai mare pondere in structura portofoliului companiei in 2007, de 74% din total portofoliul.

"Valoarea finantarilor acordate pentru achizitionarea de echipamente si camioane aproape s-a dublat anul trecut comparativ cu 2006. In 2007, ponderea finantarilor de echipamente si camioane a fost de 26% din portofoliul companiei", a mai spus seful companiei, care a adaugat ca estimeaza o tendinta de crestere si in 2008, astfel incat segmentul de echipamente si camioane urmeaza sa ajunga la 30% din noile bunuri finantate.

"Anul acesta intentionam sa ne consolidam pozitia pe piata leasingului auto si cea a echipamentelor si sa ne orientam mai mult spre clienti persoane fizice", a adaugat Felicia Relenschi.

Motoractive Leasing se situeaza, conform propriilor estimari, in topul primilor zece jucatori din piata.

Dogus Group din Turcia a anuntat la sfarsitul anului 2007 ca a cumparat, de la divizia de servicii financiare de retail a General Electric, 49,9% din actiunile companiilor controlate de GE Money pe piata romaneasca, respectiv Motoractive, Ralfi si Domenia Credit.

GE Money a intrat pe piata din Romania in trimestrul al treilea al anului 2006 prin achizitionarea a trei companii specializate in servicii financiare nebancare: Leasemart Holding BV (detinatoare a companiei Motoractive Leasing), Ralfi IFN SA (companie care ofera credite de consum sub numele Estima Finance) si Domenia Credit IFN SA.

Valoarea totala a tranzactiilor a fost de 140 de milioane de euro.

La sfarsitul lunii noiembrie 2007, activele celor trei companii au inregistrat o crestere de peste 60% comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, potrivit oficialilor grupului.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: