Florin Pogonaru a fost ales membru al Consiliului de Supraveghere al BCR

Data publicarii: 30-01-2008 | Finante-Banci

Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor Bancii Comerciale Romane (BCR) l-a ales pe Florin Pogonaru ca membru in Consiliul de Supraveghere al bancii, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Florin Pogonaru ocupa astfel locul ramas vacant ca urmare a demisiei lui Daniel Daianu, reprezentand Erste Bank in Consiliul de Supraveghere.

Componenta actuala a Consiliului de Supraveghere al BCR este:

  • Andreas Treichl - Presedintele Consiliului de Supraveghere
  • Peter Kisbenedek - Vicepresedintele al Consiliului de Supraveghere
  • Herbert Juranek - Membru
  • Bernhard Spalt - Membru
  • Florin Pogonaru - Membru

Florin Pogonaru a fost unul dintre cei doi observatori numiti in Comitetul Executiv si in Consiliul de Supraveghere al BCR de catre Erste Bank pe perioada de tranzitie pana la finalizarea transferului de actiuni BCR la Erste Bank. Ca membru al Consiliului de Supraveghere, Florin Pogonaru va avea o contributie valoroasa la dezvoltarea bancii datorita experientei largi si pozitiei sale ca membru respectat al comunitatii de afaceri din Romania, se precizeaza in comunicat.

Florin Pogonaru este presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania.

Florin Pogonaru este presedinte si fondator al "Central European Financial Services" si membru al bordului directorilor al "Romanian Post Privatisation Fund". Totodata, este din 2004 presedinte al Asociatiei Confederatiei Angajatorilor din Romania. Din anul 1997, el membru al "Business Advisory Committee" si al Initiativei de Cooperare Sudest Europeana (SECI) iar din 2002 ocupa aceeasi pozitie si in cadrul Pactului de Stabilitate. Pogonaru a fost implicat activ in evaluarea si monitorizarea aspectelor critice din domeniul afacerilor din Sud Estul Europei, contribuind la constructia institutionala si constructia politica in regiune.

Activitatea profesionala a lui Florin Pogonaru s-a concentrat pe investment banking. El a coordonat activitatile in Romania a unor importante grupuri financiare precum Creditanstalt si Bank Austria (acum Unicredit) si Alphabank.

Florin Pogonaru a obtinut titlul de Profesor Doctor in Economie la Academia de Studii Economice

Daniel Daianu si-a depus demisia din Consiliul de Supraveghere al Bancii Comerciale Romane (BCR) la sfarsitul lunii decembrie 2007.

Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor BCR a aprobat, de asemenea, Planul Financiar si Bugetul de Venituri si Cheltuieli pe 2008 si renumeratia cuvenita pentru exercitiul in curs (2008) membrilor Consiliului de Supraveghere.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: