Comisia Europeana va prezenta lista companiilor care isi inseala clientii

Data publicarii: 31-01-2008 | International

Comisia Europeana va da publicitatii o lista cu industriile si companiile care isi inseala clientii, practicand sume mult mai mari intr-o tara fata de alta. Demersul Comisiei constituie o replica la nevoia pietei europene de a raspunde asteptarilor cetatenilor si de a se adapta mai bine la efectele globalizarii. Comisarul european pentru Protectia Consumatorului, Meglena Kuneva, va prezenta planurile de monitorizare a pietei consumatorilor europeni. Obiectivele acestui proiect il reprezinta evaluarea eficientei pietei, detectarea posibilelor carente si luarea de masuri corective, daca va fi necesar.

Un raport dat publicitatii miercuri arata ca britanicii sunt nevoiti sa plateasca facturi de doua ori mai mari pentru energia electrica decat cei din Grecia sau Belgia.

In urmatorii cinci ani, comisia spera sa publice o lista cu 500 de produse, disponibila in cele 27 de state membre UE, menita sa dezvaluie cele mai scumpe tari.

Meglena Kuneva a respins ideea ca aceasta initiativa constituie o incercare a Bruxelles-ului de a interveni in problema preturilor din statele membre, comisarul afirmand ca vrea doar sa inteleaga de unde provin aceste variatii.

Antena3.ro