Un grup de angajati SocGen militeaza pentru o fuziune amicala cu un alt grup bancar

Data publicarii: 01-02-2008 | International

Un grup de 3.000 de angajati ai bancii franceze Societe Generale au declarat, sub forma unui anunt publicat vineri in cotidianul Le Monde, ca o fuziune amicala este logica intr-un moment in care banca trece printr-o perioada de criza, informeaza Reuters.

"Admitem faptul ca o posibila fuziune, initiata sau acceptata de catre Societe Generale, este logica in cazul in care acest lucru ar fi convenabil pentru clienti, ar apara interesele angajatilor si ar genera castiguri pentru actionari", reiese din anuntul publicat in Le Monde de catre grupul L'Amicale des Cadres Societe Generale.

Organizatia a adaugat insa ca se opune "atacurilor oportuniste" asupra bancii.

Societe Generale este considerata o tinta de preluare de cand a dezvaluit in ianuarie pierderi de 4,9 miliarde euro (7,3 miliarde dolari), cauzate aparent de un trader al diviziei de brokeraj a bancii.

Grupul bancar francez Credit Agricole a anuntat vineri ca a angajat bancile Lazard si propria sa banca de investitii Calyon pentru a analiza posibilitatea lansarii unei oferte de preluare a Societe Generale.

Banca franceza BNP Paribas a confirmat joi o informatie publicata de Reuters conform careia ar fi interesata de preluarea SocGen.

BNP Paribas a mai incercat sa achizitioneze grupul Societe General in 1999, insa aceasta operatiune nu a fost incununata de succes.

NewsIn