Pretul cafelei va creste cu 7% in 2008, sustin reprezentantii Strauss Romania

Data publicarii: 05-02-2008 | Afaceri

Pretul cafelei va creste cu 7% in 2008 ca urmare a majorarii pretului international al cafelei si din cauza deprecierii leului, a declarat, marti, managerul general Strauss Group, Matanya Schwartz, intr-o conferinta de presa in care Elite Romania si-a anuntat schimbarea numelui in Strauss Romania.

Reprezentantii Strauss Group au anuntat investitii de 1,5 milioane euro in brand-ul cafelei si in modernizarea fabricii din Bucuresti.

"Vom investi in acest an 1,5 milioane de euro in rebranding, tehnologie si renovarea fabricii din Bucuresti", a declarat Mantaya Schwartz.

Potrivit datelor companiei, grupul va investi sapte milioane de euro in Romana in urmatorii doi ani in tehnologie, sisteme automate si dezvoltarea profesionala a angajatilor.

"Romania este (pentru companie, n.r.) o baza in tarile din Balcani in ceea ce priveste piata cafelei si intentionam sa ne extindem aici. De asemenea, incepem sa ne dezvoltam in Bulgaria, Moldova si Croatia prin activitati de export", a mai declarat Matanya Schwartz.

Conform datelor companiei, Elite Romania detine o farica pentru procersarea cafelei de 12.000 tone. In primele 9 luni din 2007 Elite a detinut aproximativ 43% din totalul de cafea prajita si macinata din tara noastara.

"In anul 2007 Elite Balcani - Romania , Bulgaria, Moldova si Croatia - a realizat o cifra de afaceri de 80 milioane de euro. Aceasta valoare reprezinta actrivitatea Elite Romania  si exportul catre celelalte trei tari. Cantitatea de cafea exportata reprezinta 20-30 % din productia fabricii din Romania", a declarat Nir Livni, director in cadrul Strauss Group.

In 1997 Strauss a achizitionat o participatie majoritara in compania Elita iar in 2004 s-a poprodus fuziunea completa.

Grupul Strauss este o companie israeliana si are in portofoliu branduri de cafea, produse lactate, dulciuri, inghetata, salate mediteraneene si snaks-uri. Compania are peste 11.000 de angajati si a fost infiintata in uram cu 70 ani.

Grupul Strauss desfasoara activitati pe cinci continente.

NewsIn