Commerzbank a afisat un profit operational de 2,51 miliarde euro in 2007

Data publicarii: 14-02-2008 | International

Commerzbank, cea de-a doua banca listata din Germania, a afisat joi un profit operational de 2,51 miliarde euro, aproape la acelasi nivel cu cel de anul trecut, in ciuda turbulentelor din pietele financiare internationale, arata un comunicat al bancii.

"Ne-am tinut de cuvant si am intrunit, chiar depasit, tintele, in ciuda provocarilor la care am fost supusi", a declarat presedintele Commerzbank, Klaus-Peter Mueller, in cadrul prezentarii raportului financiar anual.

"Profitabilitatea este o confirmare a puterii si a stabilitatii modelului nostru de afacere si ne-a permis sa inregistram castiguri peste medie in activitatea de baza, chiar si in conditii dificile", a mai spus acesta, mentionand ca "In ansamblu, rezultatele financiare anuale dovedesc calitatea gestionarii riscurilor".

In cel de-al patrulea trimestru, rezultatele financiare au fost afectate de deprecieri suplimentare ale activelor in valoare de 248 milioane euro, pe fondul expunerii la piata creditelor ipotecare cu grad de risc ridicat din Statele Unite.

Aceasta pierdere, alaturi de o depreciere a activelor raportata de subsidiara Essen Hyp si de costurile de restructurare a sectorului de finante publice, care s-au ridicat la 215 milioane euro, au dus la o scadere a profitului operational la 169 milioane euro.

Veniturile s-au mentinut in 2007 la un nivel ridicat, desi venitul net din dobanzi a scazut usor la 4,02 miliarde euro.

Venitul net din comisioane a atins un nivel foarte bun in 2007, in crestere cu 6%, la 3,15 miliarde euro. In ciuda turbulentelor din piata, profitul din tranzactionare a atins 879 milioane euro.

Profitul net din activele financiare a scazut considerabil fata de cel din 2006, la 126 milioane, ca urmare a pierderilor de 583 milioane dolari legate de criza creditelor ipotecare din Statele Unite.

Excluzand deprecierile activelor cauzate de criza creditelor si pierderile subsidiarei Essen Hyp, Commerzbank ar fi afisat un profit record de 3,25 miliarde euro, cu aproximativ 20% mai mult fata de anul precedent.

NewsIn