Banca Transilvania ofera scrisori de garantie bancara firmelor care participa la licitatii

Data publicarii: 14-02-2008 | Finante-Banci

Banca Transilvania lanseaza, pentru intreprinzatori, produsul Scrisori pentru licitatii, care se elibereaza rapid, fara a fi necesare garantii materiale, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Acesta reprezinta o scrisoare de garantie bancara destinata participarii la licitatii pentru castigarea unor contracte de executare a unor lucrari diverse, pentru achizitionarea de bunuri sau pentru prestarea unor servicii.

Robert C. Rekkers, Directorul General al Bancii Transilvania, declara: "Pentru indeplinirea obiectivului de a fi prima optiune a micilor intreprinzatori, Banca Transilvania si-a propus, cu trei ani in urma, sa lanseze periodic produse dedicate acestor clienti actuali si potentiali. Scrisori pentru licitatii, Produsul nr. 12 pentru IMM-uri, este o noua etapa in dezvoltarea acestei linii de afaceri a bancii, din punctul de vedere al ofertei".

Daca pana acum obtinerea unei scrisori de garantie de participare la o licitatie insemna garantarea cu banii efectiv in cont sau - mai mult decat atat - garantarea cu o ipoteca pe un imobil (de regula, de valoare mult mai mare), acum lucrurile sunt mult simplificate. Ce efecte credem ca va avea acest produs? Este preconizata cresterea competitivitatii, prin participarea mai multora la respectivele licitatii, precum si eliberarea fondurilor necesare in activitatea de zi cu zi, prin deblocarea banilor care garantau aceste scrisori.

Scrisori pentru licitatii se acorda pe o perioada de 12 luni, iar suma maxima este de 50.000 RON ori echivalentul in EUR. Pentru a beneficia de acest produs, firma trebuie sa fie stabila financiar si activa - aspect dovedit prin prezentarea unui bilant contabil, semestrial sau anual; imprumutatul nu a fost inregistrat in Centrala Incidentelor de Plati cu mai mult de 3 incidente majore in ultimele 6 luni si nu este are interdictie pentru emiterea de cecuri bancare, iar la creditele contractate in ultimele 12 luni figureaza in Centrala Riscurilor Bancare cu serviciul datoriei A.

Redactia BankNews.ro