Directorul Deutsche Post este investigat pentru o posibila evaziune fiscala

Data publicarii: 14-02-2008 | International

Directorul executiv al Deutsche Post AG, Klaus Zumwinkel, este investigat pentru o posibila evaziune fiscala, potrivit unei surse avizate, politia cercetandu-i locuinta si birourile, informeaza Reuters.

Un purtator de cuvant al companiei a confirmat investigatiile de la biroul companiei din Bonn, si ca Zumwinkel, in varsta de 64 de ani, este in centrul anchetei, insa a refuzat sa spuna in legatura cu ce este cercetat directorul executiv Deutsche Post.
Presa germana a anuntat, joi, ca Zumwinkel este suspectat ca ar fi transferat milioane de euro intr-un cont bancar din Liechtenstein pentru a evita taxele germane.

Vila lui Zumwinkel, situata in apropierea orasului Cologne, a fost de asemenea perchezitionata, potrivit sursei.

Zumwinkel, desemnat de revista germana Manager Magazin drept "managerul anului 2003", nu a putut fi gasit.

O sursa avizata a declarat pentru Reuters ca procurorii au obtinut un mandat de arestare pe numele lui Zumwinkel, insa nu au actionat deocamdata.

"Este putin probabil la ora actuala ca mandatul sa fie exercitat", a spus sursa.

Un purtator de cuvant din partea procurorilor a confirmat ca "cateva persoane" sunt invetigate pentru evaziune fiscala, insa a refuzat sa faca nominalizari.

"La ora actuala, investigatiile au loc in Cologne si Bonn", a precizat purtatorul de cuvant.

Zumwinkel se afla la conducerea grupului de servicii postale si logistica Deutsche Post din 1990, ceea ce, potrivit indicelui DAX al celor mai importante companii din Germania, l-a facut cel mai longeviv director executiv.

"Potrivit speculatiilor, Zumwinkel va fi arestat, iar acest lucru este considerat pozitiv  pe piata", a declarat un trader.

Zumwinkel, ce a preluat conducerea consiliului de supervizare al Deutsche Telekom AG's in 2003, spunea la sfarsitul anului trecut ca se va decide asupra viitorului sau in Deutsche Post in vara anului 2008, contractul sau expirand in luna noiembrie.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: