Oficial: noul Fiat 500 Abarth

Data publicarii: Astazi, 19-02-2008 | Auto

Anul trecut la Geneva, Fiat a relansat brandul Abarth, prin prezentarea conceptului de curse Grande Punto Abarth S2000. Acesta a fost urmat la Frankfurt de Punto Abarth SS (Super Sport), pentru ca astazi sa dezvaluie versiunea super-sportiva a noului 500.

Noul model, care va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva, beneficiaza de un kit de performanta care include prize de aer marite, praguri laterale, difuzor spate, un sistem de evacuare sport cu tevi de esapament cromate, aripi evazate, jante din aliaj, precum si faimosul logo cu scorpionul pe grila.

Fiat 500 Abarth

La interior, nota sportiva este data de noile scaune sport, pedalier din aluminiu si insertii din piele. Toate acestea, alaturi de sigla Abarth.

Noul Fiat 500 Abarth va fi propulsat de un motor T-Jet care dezvolta 135 CP/5.500 rpm si un cuplu maxim de 180 Nm/2.500 rpm. Cuplul motor poate fi marit la 206 Nm, disponibili la 3.000 rpm, prin simpla apasare a unui buton pozitionat pe tabloul de bord. In luna noiembrie, gama 500 Abarth va fi imbogatita cu o noua versiune EsseEsse, care av fi propulsata de un motor de 160 CP.

Toate modelele Abarth vor oferi o manevrabilitate superioara, gratie rotilor mai mari si a unor suspensii mai rigide pentru imbunatatirea dinamicii, astfel incat sa poata rivaliza cu Mini.

Masina va fi disponibila cu noul sistem de control al tractiunii denumit Torque Control Transfer (TTC), care va fi capabil sa distribuie mai bine cuplul motor catre rotile din fata, asemenea celui folosit de Alfa Romeo si botezat Q2. Cele dintai au un ciclu de incarcare de 8 ore si asigura o autonomie maxima de 40 km. Ce-a dea doua componenta garanteaza in plus inca 320 km.

Poluare exista insa: pe aceasta distanta se consuma o cantitate de hidrogen pentru a carei productie se foloseste echivalentul a 5,7 litri de benzina la 100 de kilometri.

Astfel, Ford sustine ca la un parcurs mediu de 80 km/zi, consumul este de 3 l/100 km, ceea ce chiar este o performanta.

Auto.ro