Credit Suisse a suspendat mai multi traderi din cauza unor erori de gestiune

Data publicarii: 20-02-2008 | International

Credit Suisse, cel de-al doilea grup bancar elvetian, a anuntat marti ca va exclude pentru moment mai multi traderi, dupa ce o ancheta interna a aratat existenta unor erori de gestiune in anumite activitati de piata, informeaza AFP.

"Mai multi traderi au fost suspendati", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al bancii.

Credit Suisse a anuntat marti o depreciere suplimentara de active de 2,85 miliarde dolari (1,9 miliarde euro) in primul trimestru, ca urmare a evolutiei pietei creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc, ceea ce a atras criticile analistilor.

Aceasta depreciere va reduce cu un miliard dolari valoarea estimata a profitului net din primul trimestru, a precizat Credit Suisse, care se asteapta, totusi, sa inregistreze castiguri in perioada mentionata.

Acest anunt "este o deceptie pentru Credit Suisse care urma sa publice saptamana trecuta rezultatele sale pe 2007 si anticipa un succes fata de alte banci", a replicat un analist de la banca elvetiana Helvea, Peter Thorne.

Afisarea unei noi deprecieri "va demonstra ca banca are un sistem defectuos de evaluare a expunerii sale", a adaugat analistul.

Marti, la deshiderea bursei elvetiene, titlurile Credit Suisse s-au depreciat cu 6,7%  pana la 52,90 franci elvetieni/actiune, pe o piata in scadere cu 0,9%.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: