AFI Europe va investi peste 290 de milioane de euro intr-un proiect imobiliar la Arad

Data publicarii: 20-02-2008 | Imobiliare

AFI Europe, divizie a grupului de investitii Africa-Israel, va investi peste 290 milioane de euro intr-un proiect imobiliar ce va cuprinde un mall, cladiri de birouri si o zona rezidentiala in Arad, au informat surse din piata.

"Investitia va fi de peste 290 de milioane de euro si va include cel mai important si mai bine plasat mall din zona, cladiri de birouri precum si o zona rezidentiala. In cadrul unei conferinte de presa vom anunta toate detaliile despre proiect in date si cifre, date despre piata de retail din Romania si vom face publice planurile noului centru comercial", au declarat reprezentantii AFI Europe intr-un comunicat, fara a da mai multe detalii despre locatie si proiect.

AFI Europe a semnat zilele trecute un acord cu Hypo Real Estate Bank pentru finantarea proiectului Cotroceni Park, a carui denumire a fost schimbata astfel in AFI Cotroceni Park. Proiectul, estimat la 280-300 de milioane de euro, a primit o finantare in valoare de 234 milioane euro, iar creditul este acordat pe o perioada de opt ani. Complexul va fi construit la intersectia bulevardelor Timisoara si Vasile Milea din Bucuresti, pe locul fostei fabrici UMEB, si va cuprinde un mall si cinci cladiri de birouri, cu o suprafata totala construita de peste 200.000 de metri patrati si o parcare de 120.000 de metri patrati.

Africa Israel Investments a investit in Romania, prin intermediul diviziei AFI Europe, circa 200 de milioane de euro pentru achizitia de terenuri in Bucuresti, Arad si Ploiesti. Printre proiectele AFI Europe in Romania se numara AFI Cotroceni Park, AFI Palace Arad, AFI Palace Ploiesti, centre comerciale si cladiri de birouri, AFI Golden Palace, situat pe terenul fabricii Laromet, centru comercial, dar si ansamblurile rezidentiale AFI Golden City, situat pe terenul fabricii Laromet, AFI Gardens, situat in Pipera, AFI Towers, situat pe terenul fostei fabrici Inox, AFI Village, situat in Buftea, si AFI Green City, situat in Magurele.

AFI Europe detine proprietati rezidentiale, malluri si hoteluri atat in Romania, Cehia, Bulgaria si Serbia. Grupul israelian Africa Israel desfasoara operatiuni in domeniile imobiliar, infrastructura, energetic, hotelier si moda. Compania Africa Israel Investments functioneaza din 1934, fiind in prezent listata la bursa din Tel Aviv.

NewsIn