ANAT nu e de acord cu inchiderea aeroporturilor bucurestene pe perioada summit-ului NATO

Data publicarii: 21-02-2008 | Turism

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) dezaproba masurile de inchidere a aeroporturilor din Bucuresti propuse de catre organismul tehnic de organizare a summit-ului NATO pentru perioada 2-4 aprilie 2008, potrivit unui comunicat de presa emis miercuri de ANAT.

"Eu nu cred ca aeroportul din Frankfurt se inchide daca aterizeaza Bush acolo, nu e normal sa facem noi asa ceva. Ar putea cel mult sa impuna restrictii cu doua ore inainte si doua dupa. Ce se intampla cu acei oameni care au cumparat bilete si au intalniri, sunt pierderi mari pentru aeroporturi, masurile sunt duse la extrem, iar consecintele vor fi extraordinare. Noi am facut un demers si asteptam o reactie oficiala", a declarat presedintele ANAT Dragos Anastasiu.

Acesta a precizat ca o varianta ajutatoare ar fi transferarea unor zboruri pe Aeroportul Constanta. "Nu poti sa blochezi pentru doua-trei zile traficul aerian intr-un oras care asigura mai mult de jumatate din traficul zilnic la nivel national. O solutie ar fi transferarea unor zboruri pe Aeroportul Constanta dar pana acolo sunt peste 200 de kilometri si oricum nu ar putea fi transferate aici foarte multe curse", a explicat Anastasiu.

Potrivit comunicatului de presa, inchiderea totala a celor doua aeroporturi, Henri Coanda si Aurel Vlaicu, va genera un inconvenient major.

"Este imposibil de crezut ca o capitala a Uniunii Europene sa fie separata de restul lumii pentru trei zile (...) Biletele de avion emise, precum si calatoriile planificate nu pot fi anulate cu aproape o luna de zile inainte cu o asemenea usurinta", se precizeaza in comunicat.

Purtatorul de cuvant al Guvernului a anuntat miercuri ca premierul Tariceanu nu agreeaza inchiderea aeroporturilor Otopeni si Baneasa pe perioada desfasurarii summitului NATO, pentru ca acest lucru ar afecta transporturile comerciale si de persoane, si a cerut Ministerului Transporturilor sa vina cu o solutie.

Secretarul de stat din Minsterul Transporturilor, Antonel Tanase, a anuntat, luni, intentia autoritatilor de a inchide aeroporturile Baneasa si Otopeni in perioada 2-4 aprilie, cu ocazia organizarii summit-ului NATO.

NewsIn