Investitiile realizate de Praktiker in Romania ar putea depasi 220 mil. euro anul acesta

Data publicarii: 25-02-2008 | Afaceri

Praktiker va continua dezvoltarea retelei din Romania in 2008 cand va inaugura cel putin patru magazine noi, investitiile cumulate ale retailerului german in tara depasind astfel 220 milioane euro, a declarat directorul general al companiei, Guenter Vosskaemper.

"Pentru 2008, Praktiker Romania isi pastreaza ca prioritate de dezvoltare expansiunea rapida in intreaga tara. La momentul actual, vorbim despre mentinerea unui ritm mediu anual de 4-5 deschideri. Pentru fiecare proiect nou de magazin, compania investeste in medie intre opt si zece milioane de euro", a declarat Guenter Vosskaemper, citat de NewsIn.

Praktiker Romania opereaza in prezent 20 de magazine, deschise in toate zonele tarii, fiind cea mai extinsa retea de pe piata do-it-yourself (DIY). Investitiile totale ale companiei, cumulate de la inceputul activitatii, se ridica in prezent la aproape 190 milioane euro. Pe termen lung compania vizeaza sa atinga un numar de peste 30 de unitati, intr-un interval de doi-trei ani si sa fie prezenta in toate orasele din tara cu peste 120.000 de locuitori.

Potrivit reprezentantului Praktiker Romania, activitatea de comert de pe piata romaneasca de DIY nu este foarte bine delimitata si incadrata intr-un format clar definit, motiv pentru care momentan nu se poate realiza un calcul exact al valorii pietei.

"La ora actuala, exista produse din oferta DIY (ex. materiale de constructii) care sunt comercializate, in volume insemnate, si in afara formatului de comert modern do-it-yourself. Asadar, avem de-a face deocamdata cu suprapuneri importante ale anumitor segmente de DIY cu oferta ce defineste alte tipuri de piete (ex. piata materialelor de constructii), ceea ce impiedica o evaluare clara a sectorului" a explicat Guenter Vosskaemper.

Retailerul de materiale de constructii si de amenajari interioare, Praktiker Romania a inregistrat anul trecut o crestere a vanzarilor de peste 60%, ajungand la valoarea de 251,4 milioane euro. Compania a fost infiintata in 2002 si este prezenta in marile orase din tara, iar in Bucuresti, Praktiker detine trei magazine, in Voluntari, Militari si Vitan.

Fondat in 1978, grupul german Praktiker detine peste 400 de magazine in noua tari din Europa si anume Germania, Romania, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Turcia, Grecia, Luxemburg si Ucraina. Oferta Praktiker cuprinde peste 40.000 articole pentru casa si gradina - materiale de constructii, decoratiuni pentru interior si exterior, accesorii sanitare, articole de mobilier, unelte, produse electronice si electrocasnice, articole pentru amenajarea si intretinerea gradinii. Numarul angajatilor Praktiker depaseste 20.000, din care peste 8.000 lucreaza in companiile infiintate in afara Germaniei.

Redactia BankNews.ro